Iš itin patogių padėčių – net ir iš po krepšio – metimus vieną po kito pro šalį siuntę žalgiriečiai per pirmą kėlinį surinko tik 9 taškus, o antrajame įkrito į dar didesnę duobę – po Artūro Milaknio dvitaškio sužaidė net šešių minučių „sausą“ atkarpą ir atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje – 11:25.

Tada tritaškį pataikė tas pats A. Milaknis, o po Šaro paprašytos minutės pertraukėlės įniršęs E. Ulanovas atliko reidą link krepšio ir galingai kaire ranka įkrovė kamuolį per varžovą, bei čia pat iš toli tiksliai švystelėjo Leo Westermannas (19:27). Visgi įsiaudrinusią „Žalgirio“ areną svečiai iš Graikijos apramino ketvirtį užbaigę dviem taikliais metimais – 19:31.

Po pertraukos vaizdas nesikeitė tol, kol kauniečiai nepradėjo pataikyti – po L. Westermanno dvitaškio ir Kevino Pangoso tolimo šūvio intriga sugrįžo (30:36), o varžovų kraujo skonį pajutęs „Žalgiris“ ėmė kabintis į rungtynes – likus žaisti 6:58 min. po ilgo triūso atstatė pusiausvyrą (45:45).

A. Milaknio tritaškis iš aikštės krašto, penki iš eilės L. Westermanno taškai ir žalgiriečiai jau buvo priekyje (53:51), o po Pauliaus Jankūno dvitaškio su pražanga ir realizuoto baudos metimo pergalė jau buvo ranka pasiekiama (59:54).

Netrukus varžovai suklydo, P. Jankūnas įmetė dar vieną dvitaškį ir „Žalgirio“ arena bangavo. Lietuvos čempionai mačą užbaigė be klaidų ir toliau tęsia lenktynes dėl vietos TOP-8 etape!

„Perlaužėme kažkaip. Bet pradėsiu nuo negatyvių dalykų apie sirgalius: jeigu nori reikšti pretenzijas žaidėjams – geriau net neiti į rungtynes. Buvo negražių dalykų, kurie tęsėsi 15-20 sek., o po to jie jau buvo fantastiški. Tos 20 sek. – ne „Žalgirio“ fanų lygis. Mums jie gyvybiškai svarbūs, todėl norisi, kad jie palaikytų absoliučiai visą komandą ir absoliučiai visus žaidėjus“, – momentą, kai gerbėjai nušvilpė Antaną Kavaliauską, prisiminė Š. Jasikevičius.

„Tai viena geriausių pergalių mano karjeroje: tiek kaip žaidėjo, tiek kaip trenerio. Komanda buvo iš pradžių numirusi – galbūt psichologiškai veikia, nes jie nori užsikabinti už TOP-8 etapo, todėl net kamuolio nepagavo. Bet žaidėjai kovojo, laikė varžovą per atstumą ir buvo pasirengę smogti, o ketvirtame kėlinyje driokstelėjome kaip reikalas“, – neįtikėtinu sugrįžimu didžiavosi žalgiriečių vairininkas.

Vos 4 tritaškius iš 18 per tris kėlinius įmetę Lietuvos čempionai lemiamame ketvirtyje pataikė visus penkis ir pelnė net 30 taškų, kai per pirmąjį pusvalandį jų surinko vos šešiais daugiau.

„Jie treniruotėse įdeda tiek daug darbo – visada ateina anksčiau, todėl aš jiems sakau, kad tegul mėto ir per rungtynes“, – pasitikėjimą savo snaiperiais demonstravo Š. Jasikevičius.

Jis pats prisipažino, kad ilgosios pertraukos metu beveik nematė prošvaisčių, tačiau kauniečiai sugebėjo atsitiesti ne ką įspūdingiau nei trečiadienio vakarą „Barcelona“, 6:1 parbloškusi PSG futbolininkus ir iškopusi į UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalį.

„Vakar matėme fantastinį futbolą – buvo sunku užmigti. Bet šiandien bus dar sunkiau“, – juokėsi treneris.

TOP-8 traukinį pagauti bandantis „Žalgiris“ su 11 pergalių ir 14 pralaimėjimų toliau rikiuojasi dešimtas. Ir nors savo užduotis Kauno klubas atlieka tobulai – varžovai dovanėlių kol kas nedalija.

„Baskonia“ (14/11) sugebėjo Stambule 79:74 įveikti „Fenerbahče“ (16/9) ekipą ir susigrąžinti trijų pergalių persvarą, o dar vieną tašką į savo kraitį gali įsidėti ir „Anadolou Efes“ (13/11) krepšininkai, savų žiūrovų akivaizdoje penktadienį priimsiantys „Brose“ (8/16) klubą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)