Atsakomosiose FIBA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėse trečiadienį D. Adomaičio auklėtiniai namie po nervingos ir itin nerezultatyvios kovos 58:52 įveikė Liudvigsburgo „MHP Riesen“ (Vokietija) krepšininkus, tačiau pritrūko 7 taškų, kad patektų į ketvirtfinalį.

Klaipėdiečiai namuose turėjo laimėti bent 13 taškų skirtumu, nes pirmoje tarpusavio akistatoje išvykoje varžovams buvo nusileidę 12 taškų skirtumu.

„Labai noriu pagirti ir savo vyrus už kovą. Yra žaidėjų, kurie turi problemų, ir nemažai, tačiau visi ėjo, žaidė, niekas neieškojo pasiteisinimų. Tikrai gaila, kad turime pasitraukti iš Čempionų lygos. Visi maksimaliai atidavė jėgas, kad kovotume toliau“, – po rungtynių kalbėjo „Neptūno“ vyriausiasis treneris D. Adomaitis.

Strategas pabrėžė, kad rungtynės buvo gynybinio stiliaus ir jo auklėtiniai pagirtinai dirbo gindamiesi.

„Jei taip būtume išlaikę koncentraciją visose srityse, gal dabar ir situacija būtų kitokia. Tačiau gynyboje vyrai padarė ir kelias taktines klaidas, kai gynėsi individualiai. Tai mums kainavo gal 10 taškų, o tokių klaidų tiesiog negalima daryti, – aiškino jis. – Puolime energija ir agresyvumas taip pat atsirado tik rungtynių pabaigoje. Neagresyvus puolimas, pramesti 10 baudų metimų ir lemia tai, kad rungtynių nelaimi tokiu skirtumu, kokio reikia“.

„Neptūno“ treneris teigė, kad dėl komandos pasitraukimo iš FIBA Čempionų lygos kaltas ir pasirengimas šiam turnyro etapui.

„Etapas jau toks, kad komanda turi būti visiškai pasiruošusi – ateini ir žaidi, o ne mokaisi, įvedinėji naujus žaidėjus. Šiaip mūsų pasirodymas Čempionų lygoje iki šio momento buvo tikrai geras, pasiekėme visus iškeltus tikslus. Charakterio ir kovingumo iš „Neptūno“ niekada niekas neatims“, – teigė D. Adomaitis.

Anot trenerio, vokiečių komanda buvo viena neparankiausių varžovių: „Jie priverčia žaisti nepatogiai, daryti klaidas, nepataikyti, o tai ir lemia rezultatą rungtynių pabaigoje. Manau, kad su jais dar daug kas gali turėti problemų“.

„Neptūno“ puolėjas Arnas Butkevičius taip pat akcentavo, kad abi komandos labiau gynėsi nei puolė, todėl ir taškų nedaug pelnyta.

„Tokiose rungtynėse labai svarbios yra smulkmenos – atkovoti kamuoliai, klaidos, kur realiai galėjome nesuklysti, bet suklydome. O varžovai mus skaudžiai baudė“, – konstatavo A. Butkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)