Kai Šarūnas dar buvo mano auklėtinis, aš jam sakiau, kad jei jis nuspręs būti treneriu, jis ir taps puikiu treneriu.
Željko Obradovičius

Praėjusių metų spalio pabaigoje Stambulo ekipa šventė užtikrintą pergalę. Šiuo metu „Fenerbahče“ (15/8) žengia ketvirtoje vietoje. „Žalgiris“ (10/13) – dešimtas ir jau beldžiasi į geriausiųjų aštuntuką.

„Tai – mums labai svarbios rungtynės. Be jokios abejonės, mačas bus sunkus ir sudėtingas. Pastaruoju metu „Žalgiris“ žaidžia labai labai gerai. Pastebiu, kad kauniečiai pradėjo žaisti labai agresyviai tiek puolime, tiek gynyboje. Be to komandoje daug jaunų krepšininkų, kurie labai patobulėjo nuo sezono pradžios. Jauniems krepšininkams padeda patyrę žmonės, o toks „Žalgirio“ jaunų-patyrusių žaidėjų lydinys veikia tiesiog idealiai“, – atvykęs į Kauną su Krepšinis.lt mintimis dalijosi Ž. Obradovičius.

Puikią sportinę formą demonstruojantys žalgiriečiai laimėjo ketverias iš paskutinių penkių Eurolygos rungtynių.

„Dabar viskas bus kitaip. Mes tikrai nesitikime lengvo pasivaikščiojimo. Aš esu įsitikinęs, kad laukia labai sunkios rungtynės“, – žalgiriečių progresą įvertino strategas.

Ž. Obradovičius puikiai pažįsta ir „Žalgirio“ strategą Šarūną Jasikevičių. Abu treneriai ketverius metu kartu dirbo Atėnų „Panathinaikos“ metus. Tiesa, tuomet Šaras dar buvo Ž. Obradovičiaus auklėtinis.

Š. Jasikevičius su legendiniu strategu Graikijos sostinėje dirbo 2007-2010 ir 2011-2012 metais, 2009 metais „Panathinaikos“ triumfavo Eurolygoje.

Dabar du bičiuliai stovi skirtingose barikadų pusėse ir jau abu yra vyriausieji komandų treneriai.

„Aš esu labai laimingas, kad jam puikiai sekasi. Jis atlieka puikų darbą. Kaip ir minėjau, jauni žaidėjai labai patobulėjo. Aš esu įsitikinęs, kad tai yra būtent Šarūno darbo rezultatas. Jis turi labai asmenišką supratimą apie krepšinį, jis tiesiog puikiai išmano krepšinį. Kai Šarūnas dar buvo mano auklėtinis, aš jam sakiau, kad jei jis nuspręs būti treneriu, jis ir taps puikiu treneriu. Dabar jis toks ir yra. Šarūnas jau dabar puikus treneris ir nuolat tobulėja“, – kalbėjo aštuonis kartus Eurolygos turnyre triumfavęs Ž. Obradovičius.

Savo ilgamečiam mokytojui Ž. Obradovičiui iššūkį Š. Jasikevičius bandys mesti antrą kartą.
Tačiau sentimentai prieš itin svarbią dvikovą kauniečio neužplūdo.

„Ne, nėra, vis tiek norisi laimėti. Tik kad bus malonu susitikti, truputį pasijuokti, – paklaustas, ar šis mačas yra nors kiek išskirtinis, atsakė Šaras. – Abiems reikia daryti savo darbą, o žiūrėti į kitą pusę, kas ten treniruoja – nelabai svarbu. Svarbiausia žiūrėti į save ir bandyti kontroliuoti dalykus, kuriuos ir gali kontroliuoti.“

Rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ ketvirtadienį, kovo 2 d., prasidės 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)