Nuo 2000-aisiais prasidėjusios naujosios Eurolygos eros žalgiriečiams mūšiai su Stambulo turtuoliais nebūdavo labai baisūs – iš 11 akistatų laimėjo keturias. O namuose – dvejas rungtynes iš penkerių. Vilčių žaliai-baltiems suteikia ir faktas, kad „Fenerbahče“ turi išvykų sindromą – iš 8 pralaimėjimų net šešis patyrė svečių arenose.

„Bus sunku. Kaip visada. Atvažiuoja Eurolygos vicečempionai. Kadangi mažėja rungtynių skaičius, todėl kiekvienos likusios įgauna dar didesnę svarbą. Tą supranta ir pirmos komandos, todėl laimėti darosi vis sunkiau ir sunkiau. Bet esame optimistai, nes tikrai žaidžiame gerai“, – tradiciškai varžovams pagarbą atidavė, bet savo jėgų nenuvertino Šaras.

Svečiai šiose rungtynėse turės išsiversti be dviejų svarbių žaidėjų: čiurną pasisukusio Jano Vesely (10,6 tšk., 4,4 atk. kam.) ir mėnesiui iš rikiuotės iškritusio Kosto Slouko (10,2 tšk., 4,5 rez. perd.). Visgi „Žalgirio“ treneris abejoja, kad tai palengvins kauniečių užduotis.

„Jie abu labai svarbūs, ypač Sloukas. Jis yra daugiau mažiau pagrindinis atakų organizatorius, nes be jo jie neturi daugiau tikro įžaidėjo – Bobby Dixonas gali užimti šią poziciją, tačiau jis vis tiek dažniau meta ir yra pavojingas savo individualiais veiksmais.

Sloukas padaro kitus žaidėjus geresniais, o tokie žaidėjai, mano manymu, yra patys svarbiausi komandoje. Aišku, jei ras būdų, kaip užkamšyti skylę. Juk „Fenerbahče“ yra „Fenerbahče“. Taip, netektis svarbi, bet ar nuo to jie susilpnėja? Nesu tuo tikras“, – mintimis dalijosi treneris.

Š. Jasikevičius antrą kartą bandys mesti iššūkį savo ilgamečiam mokytojui Ž. Obradovičiui, su kuriuo ne vienerius metus kartu dirbo Atėnų „Panathinaikos“ klube. Tačiau sentimentai prieš itin svarbią dvikovą kauniečio neužplūdo.

„Ne, nėra, vis tiek norisi laimėti. Tik kad bus malonu susitikti, truputį pasijuokti, – paklaustas, ar šis mačas yra nors kiek išskirtinis, atsakė Šaras. – Abiems reikia daryti savo darbą, o žiūrėti į kitą pusę, kas ten treniruoja – nelabai svarbu. Svarbiausia žiūrėti į save ir bandyti kontroliuoti dalykus, kuriuos ir gali kontroliuoti.“

Ž. Obradovičiaus auklėtiniai per 23 turus laimėjo 15 rungtynių, turnyro lentelėje rikiuojasi ketvirtoje pozicijoje ir jau beveik užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose.

Tuo metu „Žalgiris“, laimėjęs net 4 mačus iš paskutinių penkių, vis dar bando įšokti į TOP-8 traukinį – su 10 pergalių ir 13 nesėkmių Š. Jasikevičiaus kariauna žengia dešimta.

„Turime visus šansus pakliūti į aštuntuką ir tikrai norime jame būti. Aišku, norint ten patekti, turime ir toliau skinti pergales. Ir jų mums trūksta ne 1-2, o daugiau. Bet mes esame geroje formoje – tikiuosi, kad ta forma dar kils palaipsniui ir mums pavyks įgyvendinti tikslą“, – viltingai į ateitį žvelgė komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

Turkijos ir Lietuvos klubų kaktomuša „Žalgirio“ arenoje ketvirtadienį prasidės 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)