Apsuptas atžalų 208 cm ūgio vidurio puolėjas savo jausmus rodė kuklia šypsena – ramiau nei prieš metus, kuomet kėlė į viršų pirštą ir šoko pergalės šokį su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa.

Tuomet A. Kavaliauskas ir aikštėje siautė tarsi uraganas: naudingiausiu turnyro žaidėju pripažinto „Lietuvos ryto“ kapitono 20 taškų finale buvo svarbiausias faktorius, lėmęs pergalę 67:57 prieš Kauno „Žalgirį“ ir po šešerių metų atnešęs klubui taurės trofėjų.

Praėjus metams A. Kavaliauskas padėjo tam pačiam „Žalgiriui“ sugrąžinti taurę į jai labiau įprastą lentyną.

Sekmadienį per 12 min. Lietuvos rinktinės aukštaūgis pelnė 8 taškus ir atkovojo 4 kamuolius, o varžybų šeimininkai 84:63 pranoko Panevėžio „Lietkabelį“.

„Buvo nuostabus renginys – ne ką blogesnis nei pernai. Emocijos labai geros. Kodėl jų pernai buvo daugiau? Kaip pasakyti... Galbūt pernai niekas nesitikėjo, kad laimės būtent ta komanda. O šiemet spaudimo buvo daugiau, nes mus laikė favoritais“, – Krepšinis.lt sakė A. Kavaliauskas.

Utenos „Juventus“ dar ketvirtfinalyje panaikino revanšo tarp žalgiriečių ir „Lietuvos ryto“ galimybę, išmetusi iš kovos sostinės klubą.

Net jei vilniečiai būtų atkeliavę į Kauną, visus tris kartus šiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone juos pranokęs „Žalgiris“ vis tiek būtų išlikęs favoritu – ne tik dėl namų aikštės pranašumo, bet ir dėl solidaus žaidimo, po Naujųjų metų demonstruojamo visuose turnyruose.

Vis dėlto Kaune buvo kita komanda, kėlusi šalies čempionams ne itin malonių ir visai šviežių prisiminimų.

Abu savo pralaimėjimus LKL kauniečiai patyrė prieš tą patį varžovą, kuris laukė ir taurės turnyro finale.

Pirmoje rungtynių dalyje raumenis įtempęs „Lietkabelis“ laikėsi iš paskutiniųjų ir kuteno padus „Žalgiriui“. Bet po pertraukos ilgesnis atsarginių suolas išryškino šeimininkų pranašumą: panevėžiečiams greičiau seko ir jėgos, ir pražangų rezervai.

„Lietkabelis“ žaidė agresyviai, arti pražangos ribos. Mes stengėmės jiems nenusileisti. Bet kažkokio principo čia nebuvo: mūsų reikalas buvo ne atsiskaityti su „Lietkabeliu“, o laimėti pirmą titulą sezone“, – sakė A. Kavaliauskas.


Per ilgus metus sukauptas klubų statusų svoris verstų sakyti, kad Karaliaus Mindaugo taurės finalas buvo netikėtas, bet LKL turnyro lentelė tam prieštarauja: susitiko komandos, užimančios pirmas dvi vietas.

Pavasario pabaigoje laukia dar vienas, net svarbesnis finalas. Ar žalgiriečiai dar stebėsis, jei pastarajame vėl lauks „Lietkabelis“?

„Iki kito finalo dar labai toli... Visų pirma, reikės į jį patekti. „Žalgiris“ gerbia visus varžovus, todėl negaliu pasakyti, su kuo tame finale reikės žaisti“, – diplomatiškas buvo A. Kavaliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)