Nors mažąjį finalą geriau pradėjo prieniškiai (13:4), netrukus „Juventus“ atsakė galingu spurtu 13:0, po kurio iniciatyvos iš savo rankų nebepaleido ir tik didino persvarą.

Dėjimų konkurse antras likęs Aaronas Bestas savo įspūdingą šoklumą pademonstravo ir rungtynių metu – aukštai pakilęs po Jamaro Diggso „alley oop'o“ perdavimo atliko dėjimą dviem rankomis. Tas pats kanadietis dar su antro kėlinio sirena tėškė metimą iš toliau nei vidurio aikštės (31:47).

Po pertraukos skirtumas pirmą kartą šoktelėjo iki 20 taškų (33:53), bet per anksti savo sėkme patikėję uteniškiai sulaukė atitinkamo varžovų atsako – Virginijaus Šeškaus kariauna pelnė 8 taškus iš eilės, o galingą Prienų ekipos kėlinį simboliškai pažymėjo ir galingas Artūro Valeiko dėjimas po perimto kamuolio (47:56).

Lemiame ketvirtyje prieniškiai buvo priartėję net iki 5 taškų (55:60), tačiau „Juventus“ sugebėjo atlaikyti šturmą ir pasidabinti bronzos medaliais, o apdovanojimų ceremonijos metu dar atsiėmė ir 15 tūkst. eurų čekį.


„Labai norėjosi būti čempionais, bet gyvenime yra dvi labai brangios vietos – tai pirma ir trečia. Džiaugiuosi, kad vieną iš tų laimingų vietų mes ir užėmėme“, – mintimis dalijosi A. Sireika.

Jį, prieš atkulniuojant į spaudos konferenciją, pasveikino ir prie pat aikštės sėdėję Arvydas Sabonis, Jonas Kazlauskas, Mindaugas Špokas ir Dainius Adomaitis.

„Sakė, kad jiems malonu už mane, ir pasveikino, kad laimėjome“, – paklaustas, ką jam į ausį pakuždėjo Sabas, šypsodamasis atsakė treneris, 2003 metais atvedęs Lietuvos rinktinę iki Europos čempionės titulo.

Kartu su A. Sireika „Juventus“ garbę gina ir kitas Europos čempionas – vis dar rungtyniaujantis 39-erių metų Dainius Šalenga.

„Dar noriu pasakyti ypatingą komplimentą Dainiui. Jis – ne tik mano čempionas, bet ir pavyzdys visiems, nes neprašo jokių lengvatų, dirba kartu su visais ir dar įneša ramybės. Nesvarbu, koks jo amžius, jis yra solidus žaidėjas, puikus žmogus ir didžiulė jėga mūsų komandoje“, – vyriausią savo auklėtinį net neprašytas išgyrė treneris.

„Mes norime laimėti visur, pradedant treniruotėmis ir baigiant rungtynėmis, todėl motyvacijos tikra netrūko, – uteniškių kovingumą išskyrė pats D. Šalenga. – Visą savaitgalį išlikome susikaupę, tik vakar tas per didelis noras pakišo koją. Bet malonu, kad kovėmės ir laimėjome.“

„Šiai minutei jie tikrai yra stipresni, nes turi daugiau lygiaverčių žmonių ir tas faktorius suveikė, – galvą kraipė V. Šeškus, kurio krepšininkai iš žaidimo atakavo tragišku, vos 23 proc., taiklumu. – Tie, kurie visada tempia komandą, šiandien nepataikė. Nepataikėme, o to ir trūko.“

„Mes jau kokį mėnesį žaidžiame su maža rotacija, todėl pasireiškia nuovargis – tenka didelis krūvis, kuris ir atsiliepia. Aišku, reikia pagirti ir varžovus – jie gynėsi agresyviai, todėl ir mūsų metimai nebuvo lengvi“, – aiškino Tomas Delininkaitis, pats pataikęs vos 2 tritaškius iš 10.

Antradienį Utenos daugiafunkciame sporto centre fantastišką pergalę prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ (87:84) pasiekęs „Juventus“ apskritai pirmą kartą iškopė į taurės varžybų pusfinalį. Tarp keturių geriausių šalies komandų uteniškiai nė karto nebuvo patekę tiek anksčiau rengtame LKF taurės turnyre, tiek praėjusiais metais debiutavusiose Karaliaus Mindaugo taurės varžybose.

Tiesa, nedaug trūko ir iki to, kad sekmadienio vakarą „Juventus“ būtų žaidęs finale, tačiau pusfinalyje pritrūko sėkmės, todėl buvo nusileista Panevėžio „Lietkabeliui“ (70:75). Tuo metu „Vytautas“, ketvirtfinalyje 90:75 sutriuškinęs Pasvalio „Pieno žvaigždes“, kovoje dėl bilieto į finalą neturėjo jokių šansų prieš „Žalgirį“ (76:55).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)