Žaisime namie, kovosime dėl pirmo trofėjaus šiame sezone – labai norėsime jį atsiimti. Ar iki to laiko išsilaikysime ant dabartinės bangos? Norėčiau, kad ji nenuslūgtų iki pat sezono pabaigos. Bet to aš nežinau
Paulius Jankūnas
Keturi iš penkių – grumdamasis su varžovais Eurolygoje ir artimiausiais persekiotojais Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), „Žalgiris“ per pastarąją pusę mėnesio buvo netoli idealaus rezultato.

Vaizdą kiek pagadino pralaimėjimas Panevėžio „Lietkabeliui“, bet Maskvos CSKA (Rusija), Stambulo „Daruššafaka“ (Turkija), „Barcelona“ (Ispanija) ir galiausiai sekmadienį nuplėštas Vilniaus „Lietuvos ryto“ skalpai šį kluptelėjimą leido beveik pamiršti.

Turnyro lentelė pernelyg nespaudė „Žalgirio“ laimėti Vilniuje: kauniečiai tvirtai pirmauja LKL ir gali sau leisti vieną kitą klaidą.

Bet čempionai pastaruoju metu žaidžia visiškai pateisindami turtingiausios šalies komandos statusą: Lietuvoje sudėtimi lygintis su „Žalgiriu“ negali nė vienas klubas.

Rungtynėse su CSKA ir „Daruššafaka“ Kauno ekipai itin pravertė didžiąją sezono dalį snūduriavę Kevinas Pangosas ir Augusto Lima, pergalę prieš „Barcelona“ nukalė lietuvių kvartetas, Vilniuje net ir Renaldas Seibutis parodė gerokai primirštą savo talentą puolime.

Nebūna taip, kad vienu metu sektųsi visiems krepšininkams, bet komandoje jų yra dvylika dėl to, kad treneris galėtų pasirinkti. Ir Šarūnas Jasikevičius rinktis šiuo metu turi iš ko – tiek tarp pagrindinių, tiek tarp epizodinių vaidmenų atlikėjų.

„Paskutinės dvi savaitės buvo labai įtemptos – ir Eurolygoje, ir vietiniame čempionate. Sulig kiekvienomis rungtynėmis jėgų mažėja, bet smagu, kad daugumą dvikovų laimėjome. Manau, mūsų atsarginių suolas pakankamai ilgas, kad galėtume išlaikyti tempą ir toliau kovodami keliais frontais“, – Krepšinis.lt teigė P. Jankūnas.

Kapitono nuomonę patikrins artimiausias žalgiriečių grafikas: penktadienį laukia itin sunki viešnagė Graikijoje ir akistata su Pirėjo „Olympiakos“, sekmadienį – potencialiai lengvas pasivaikščiojimas namuose su viena LKL autsaiderių Alytaus „Dzūkija“, o kitą savaitę – Karaliaus Mindaugo taurė, prasidėsianti intriguojančiu ketvirtfinaliu su Klaipėdos „Neptūnu“.

Akivaizdu, kad klubo vadovo Pauliaus Motiejūno prieš sezoną iškeltą simbolinį uždavinį – dešimt pergalių Eurolygoje – komanda įvykdys. Juk betrūksta vienos, o reguliaraus sezono tvarkaraštyje dar liko devynerios rungtynės.

Bet dabar žalgiriečiai turi kitokių siekių.

„Tos dešimt pergalių nuo pat pradžių buvo tik minimalus tikslas. Juk iškovoję dešimtą nesustosime žaisti. Mes tiesiog bandysime laimėti kuo daugiau. Tikiuosi, kad reguliaraus sezono pabaigoje būsime geriausių aštuntuke ir tęsime kovą atkrintamosiose varžybose, nes tikrai turime visas galimybes ten būti“, – įsitikinęs P. Jankūnas.

Karaliaus Mindaugo taurė – vėl ta pati istorija. Savoje teritorijoje rungtyniausiantis „Žalgiris“, kapitono žodžiais, pasiryžęs susigrąžinti prieš metus „Lietuvos ryto“ perimtą titulą.

„Žaisime namie, kovosime dėl pirmo trofėjaus šiame sezone – labai norėsime jį atsiimti. Ar iki to laiko išsilaikysime ant dabartinės bangos? Norėčiau, kad ji nenuslūgtų iki pat sezono pabaigos. Bet to aš nežinau“, – kalbėjo P. Jankūnas.

Šiame „Žalgirio“ sezone ir anksčiau buvo gražių blyksnių, pavyzdžiui, pergalės svečiuose prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija) ar Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija). Artimiausios savaitės parodys, ar kauniečių kokybinis šuolis jau virto tvirta tendencija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)