Net pusantro kėlinio „Žalgirio“ atakų smaigalyje vis atsidurdavo aukštaūgiai – iš pirmųjų 27 taškų net 22 pelnė būtent jie: 9 – Augusto Lima, 8 – Paulius Jankūnas, 3 – Robertas Javtokas, 2 – Brockas Motumas. Iš gynėjų grandies pasižymėjo tik aštrų reidą link krepšio atlikęs Lukas Lekavičius ir rungtynių taškų sąskaitą tritaškiu atidaręs Leo Westermannas.

Po prancūzo antro tikslaus tolimo šūvio „Žalgiris“ dar pirmavo 30:28, bet po Pablo Laso paprašytos minutės pertraukėlės vos per 3 sek. leido Jaycee Carrollui tiksliai švystelėti tritaškį. Neapsikentęs Š. Jasikevičius iškart vėl sukvietė saviškius pasitarimui.

Visgi tai nepadėjo – paskutinę 2:19 min. atkarpą net 0:10 pralaimėję Lietuvos čempionai ilsėtis į rūbinę išėjo turėdami 8 taškų deficitą (33:41).

Tačiau pailsėjęs „Žalgiris“ trečiame kėlinyje surengė porą sėkmingų atakų ir kietai besigindamas dusino „Real“ žvaigždes. Po desperatiško Sergio Llullo tritaškio į euforiją pasinėrė ne tik sirgaliai, bet ir pats Šaras – emocingai į saviškių pastangas reagavęs strategas delnu sumušė su puikiai rungtyniavusiu A. Lima.

O štai po Artūro Milaknio tolimo šūvio iš savo vietų pakilo visa „Žalgirio“ arena – šeimininkai vėl svarstykles persvėrė savo naudai (49:48). Tiksint paskutinėms ketvirčio sekundėms Antanas Kavaliauskas žaisdamas nugara įveikė Othello Hunterio gynybą ir kamuolį galingai viena ranka įkrovė iš viršaus. Netrukus „Žalgiris“ dar ir apsigynė nuo ispanų atakos, o prieš paskutines 10 minučių švieslentėje degė vienodi skaičiai – 53:53.

Tačiau visas iliuzijas apie galimą sensaciją „Real“ bereikšmėmis pavertė akimirksniu – 4 minučių atkarpą laimėjo 14:0 ir sudėliojo visus taškus ant i.

„Jie žaidė solidžiau ir baudė mus už mūsų klaidas, o kai išmušė lemtingas momentas – sumetė metimus. Žinokit, sunku kalbėti. Situacijos, kuriose klydome, buvo juokingos – antros, trečios klasės. Baisiausia, kad nuo to laiko, kai tapau treneriu, komanda nepadarė jokios pažangos komunikacijoje vienas su kitu.

Mes visuomet norime uždaryti savo baudos aikštelę ir tam skiriame dėmesį. Bet šiandien komunikacija tarp aukštaūgių buvo labai bloga. Galbūt mums ambicijų trūksta, kad norėtume atimti iš „Real“ žaidėjų jų kontraktus. Sąžiningai, nemanau, kad jiems tai rūpi. Noriu palinkėti, kad mano žaidėjai užsidirbtų pinigų, nes daugeliui „Žalgiris“ yra tik tiltas.

Bet situacijos, kai praleidome taškus, buvo tikrai juokingos: tų pačių pozicijų žaidėjai nesusikalba ir nesilaiko taisyklių. Kai vienas padaro esminę klaidą gynyboje, aš išleidžiu kitą žaidėją ir jam paaiškinu, kaip nedaryti, o jis išeina ir tą pačią klaidą padaro. Nežinau, ar aš ne iki galo savo darbą padarau komunikacijos srityje, bet jie paprasčiausiai nesusišneka. Tarsi girdžiu, kad šneka, bet arenoje tiek daug žmonių, kad negirdi vienas kito. Negalime iš situacijų, kai varžovai žaidžia dviese prieš du, gauti 7-8 laisvus metimus“, – spaudos konferencijoje akcentavo Š. Jasikevičius.

Trenerio pernelyg nesužavėjo ir auklėtinių įdėtos pastangos per pirmąsias 30 minučių, kuomet su Ispanijos milijonieriais žalgiriečiai kovėsi kaip lygūs su lygiais.

„Mūsų biznyje yra noras ir yra noras eiti pasmaugti žmogų. Kurie eina smaugti, tie daug pasiekia, o kurie labai nori, tai tik ir nori. Jie nenori trise griūti dėl kamuolio, o jiems patiems varžovai jį išmuša iš rankų. Taip, „Real“ žaidėjai yra labiau patyrę, bet ką anksčiau nurašydavau ant patirties trūkumo, tai šiandien man jau buvo per daug“, – rankomis skėsčiojo 40-metis treneris.

Panašios mintys nuskambėjo ir iš pačių žalgiriečių lūpų.

„Nėra pas mus susikalbėjimo gynyboje. Visą sezoną ši problema mus lydi. Nesusišnekame, nesusikeičiame. O „Real“ moka žaisti, kuomet pradeda pirmauti 8–10 taškų. Bėga, meta laisvi. Nepavyko mums apsiginti. Mes visi turime sužaisti kiekvienose rungtynėse. Kiekvienas žaidėjas turi įnešti savo indėlį. Smagu, kad A. Lima sužaidė geras rungtynes. Tikiuosi, jis išlaikys tokią formą ir energiją ir toliau“ , – rūbinėje mintimis dalijosi kapitonas P. Jankūnas.

„Varžovai turėjo silpnų vietų gynyboje ir mes bandėme tai išnaudoti. Bet ne puolime šiandien buvo blogai. Gynyboje tikrai galėjome sužaisti geriau, svarbiais momentais jie tiesiog mus baudė. Trey Thompkinsas nenustebino – jis geras metikas, išmetė laisvas metimus. Jis nemėgsta kontaktinio krepšinio, nori labiau mesti“ , – mintimis apie tris skaudžius dūrius lemiamo ketvirčio pradžioje paleidusį amerikietį dalijosi Edgaras Ulanovas.

„Ketvirtame kėlinyje mes praradome savo energiją, o varžovė buvo „Real“ – talentinga, atletiška komanda, kuri mus nubaudė. Esu energingas žaidėjas, visada stengiuosi taip žaisti. Šiandien man buvo neblogos rungtynės, tačiau mes pralaimėjome, todėl nesu patenkintas. Privalome laimėti kitas rungtynes“ , – pridūrė 13 taškų surinkęs A. Lima.

Naujosios Eurolygos eroje, nuo 2000-ųjų metų, „Žalgiris“ jėgas prieš „Real“ išbandė 16-ą kartą, bet patyrė jau net 15-ą nesėkmę. Ir aštuntą iš eilės. Vieninteles rungtynes kauniečiai laimėjo 2011 metų TOP-16 etape, kai savų žiūrovų akivaizdoje triumfavo 87:80.

O pirmoje šio sezono akistatoje „Žalgiris“ dėl pergalės kovojo iki pat paskutinių akimirkų – tuomet Madride Lietuvos komandą pražudė du itin sudėtingi 17-mečio Luko Dončičiaus tritaškiai (96:91).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)