„Malonu, kad laimėjome. Malonu, kad tęsiame seriją. Komandai truko šviežumo, daugumos mūsų sprendimai buvo prasti. Pirmoje pusėje padarėme 11 klaidų, klaidos jau yra mūsų problema. Su 11 klaidų pusę rungtynių žaisti yra sunku. Tai išmuša iš vėžių ir suteikia pranašumo varžovams. Tai nebuvo geriausios mūsų rungtynės. Tačiau žinant, kad praėjo mažiau nei 48 valandos po pralaimėjimo „Crvena Zvezdai“, šiandien svarbiausia buvo laimėti“, - kalbėjo Š. Jasikevičius.


„Sveikinu kauniečius su pergale. Jie šiandien pademonstravo labai gerą gynybą. Savo komandos gynyba irgi esu patenkintas. Galėjome geriau sužaisti puolime. Gana pasyviai pradėjome pirmą pusę. Po pralaimėtų rungtynių, tikėjomės, kad „Žalgiris“ bus agresyvus gynyboje. Pirmoje rungtynių dalyje neleidome jiems atkovoti kamuolių po mūsų krepšiu, tačiau antroje pusėje jie turėjo progų kartoti metimus ir pelnyti taškus. Darjušo Lavrinovičiaus forma nėra tokia, kokia buvo sezono pradžioje, tačiau tikimės, kad į sezono pabaigą ji bus geresnė“, - žurnalistams po rungtynių sakė „Lietkabelio“ strategas Kazys Maksvytis.

„Žalgiris“ puiki komanda, ypač puolime. Šiandien mūsų gynyba buvo gera, tačiau puolime mes galėtume žaisti geriau. Kaip bebūtų, mūsų tikslas šį sezoną likti antroje vietoje turnyro lentelėje. Manau turime galimybių“, - po pralaimėjimo „Lietkabelio“ gynėjas Benas Madgenas.

„Pirmiausia, noriu pasidžiaugti pergale po Eurolygos pralaimėjimo, bent taip pagerinome nuotaiką. Susikaupimas buvo didelis, atsakingai ruošėmės šioms rungtynėms. Be abejo, 65 praleisti taškai – gan neblogas rezultatas. Neblogai įvykdėme žaidimo planą, ne visas progas išnaudojome, tačiau viskas buvo neblogai“, - po rungtynių sakė žalgirietis Artūras Milaknis.

Š. Jasikevičius pabrėžė, kad sezonas yra ilgas, komanda pasitaiko ir pakilimų ir nuosmukių. Vyriausiasis treneris pasipiktino po pralaimėjimo „Crvena Zvezda“ komandos pusėn pasipylusia kritika spaudoje.

„Mes visada norime, kad komanda būtų aukštumoje, tačiau sezonas ilgas. Mes sužaidėme blogas rungtynes penktadienį, šiandien nebuvo geros rungtynės. Šiuo metu esame šiek tiek išsibalansavę, per 10 mėnesių visada bus kalnai kalneliai, paskui spręsime koks bus sezonas. Kritika yra gerai, nemalonu, tačiau tai mūsų darbo dalis. Aš kritiką skaitau, esu jaunas treneris. Skaitau viską, kas susiję su krepšiniu. Tačiau man keista, kai 15 rungtynių rašė ir gyrė kaip komanda gerai žaidžia, o po vienerių rungtynių komandos žaidimas pasidarė tragiškas.

Žurnalistai turi didelę įtaką žmonėms. Po pralaimėjimo „Crvena Zvezda“ viename komentare, kurį parašė apžvalgininkas Vaidas Čeponis, skirta visa pastraipa, kurioje parašyta, kokia tragiška „Žalgirio“ zoninė gynyba. Galiu pasakyti tiek, kad šį sezoną mes nei vieno karto Eurolygoje nenaudojome zoninės gynybos. Tai manau, šiam žurnalistui reikia susimąstyti, ar jis supranta krepšinį“, - spaudos konferencijoje po rungtynių sakė Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)