Kaip taikliai pastebėjo T. Pačėsas, labai neįprasta pralaimėti rungtynes iš trijų taškų zonos atakuojant 60 proc. taiklumu.

„Lietuvos rytas“ trečiadienį namuose pataikė 15 tolimų metimų iš 25 bandymų ir iš viso surinko 97 taškus, bet to buvo per maža – svečiai pelnė dviem daugiau.

Išlyginti svarstykles ir pratęsti dvikovą galėjo likus 3 sek. iki ketvirto kėlinio pabaigos prie baudų metimų linijos stojęs Davidas Loganas, bet amerikiečio ranka sudrebėjo.

„Tuo metu jaučiausi prastai, nes, mano nuomone, pražangos prieš D. Loganą nebuvo. Bet nuojauta kuždėjo, kad bent vieno metimo jis gali nepataikyti. Gerai, kad taip ir atsitiko, nes mes buvome vertesni pergalės“, – po mačo triumfavo ALBA vairininkas iš Turkijos Ahmetas Čaki.

Vokiečiai (4 pergalės/4 pralaimėjimai) iš Vilniaus namo keliauja su bilietu į kitą Europos taurės varžybų etapą.

Kelialapį galėjo užsitikrinti ir „Lietuvos rytas“, bet dabar tenka graužti nagus: tris kėlinius sąlygas diktavę šeimininkai savo pačių pasiūlyto tempo taškų lenktynėse neatlaikė ir subyrėjo per paskutines 5 minutes.

Šįkart T. Pačėsas prisiėmė atsakomybę dėl prastos vilniečių gynybos.

„Sakyčiau, kad mes ne tiek pavargome, kiek buvome nesusikoncentravę. Manau, iš dalies tai mano klaida. Turėjau nuteikti komandą kovai, o po pertraukos visi išėjo lengvai pabėgioti ir pamėtyti į krepšį“, – apmaudavo treneris.

Tuo metu pramestą D. Logano baudos metimą jis nurašė į nesėkmės balansą. Krepšinis.lt paklaustas, kam dabar labiausiai norėtų patikėti atsakomybę tokiame epizode, T. Pačėsas traukė pečiais.

„Visi gali pataikyti baudas, nesakysiu. Kam reikės, tas ir mes. Prametė tai prametė, nesikoncentruočiau į paskutinį epizodą. Nekaltinu Davido“, – sakė specialistas.

O pasiteiravus, ar ALBA vidurio puolėjas Elmedinas Kikanovičius – tokia žvaigždė, kad „Lietuvos ryto“ aukštaūgiai prieš jį bejėgiai antrame mače iš eilės (bosnis Vilniuje pelnė 29 taškus, Berlyne – 33), T. Pačėsas taip pat nesidrabstė kaltinimais.

„Galbūt lyginant su mumis jis tikrai žvaigždė. E. Kikanovičius yra netipinis centras, pasižymintis geru metimu iš vidutinio nuotolio. Mums pritrūko tvirtumo, centimetrų. Stengėmės jį varginti, bet šiandien nepavyko to padaryti, nepavyko atitverti ir susikeisti dengiamaisiais. E. Kikanovičiui buvo gera diena, bet jis atkovojo tik tris kamuolius. Tai – ne tokie skaičiai, kokių iš vidurio puolėjų šiais laikais laukia treneriai“, – akmenėlį į ALBA lyderio daržą paleido T. Pačėsas.

Treneris taip pat užsiminė, jog su E. Kikanovičiumi nesusitvarkiusį Artūrą Gudaitį kamuoja nugaros skausmai.

Tuo metu „Lietuvos ryto“ stratego komplimentų susilaukė Rokas Giedraitis, kuris krepšį atakavo beveik šimtaprocentiniu taiklumu (2/2 dvitaškių, 4/5 tritaškių), ir 12 taškų pelnęs, bet individualiais veiksmais šiek tiek piktnaudžiavęs naujokas Joshas Akognonas.

„Rokas nebesišvaisto metimais, brangina kamuolį, atsirenka, kada verta atakuoti. Daug geriau atrodo ir J. Akognonas. Jis puolime yra labai talentingas, jam tik trūksta šiek tiek laiko priprasti prie komandos“, – aiškino T. Pačėsas.

Primename, kad paskutines B grupės rungtynes vilniečiai po savaitės žais išvykoje su Fuenlabrados „Montakit“ (Ispanija) klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)