Pirmoji stabdį ties trenerio iš Lietuvos karjera laiko Maskvos srities „Chimki“ komanda, su kuria R. Kurtinaitis vis dar turi galiojančią sutartį, nors iš vairininko posto jis buvo atleistas dar kovo mėnesį.

Praėjusią vasarą lietuvis, kartu su Maskvos CSKA strategu Dimitriu Itoudžiu, buvo laikomas vienu iš geriausiai Rusijoje apmokamų krepšinio trenerių ir su „Chimki“ ekipos vadovais rankomis sukirto dėl sutarties, galiosiančios iki 2018-ųjų vasaros. Bet nepateisinęs lūkesčių R. Kurtinaitis trenerio kėdę turėjo užleisti Dušanui Ivkovičiui.

Mūsiškio sutartyje buvo įtrauktas punktas apie milžinišką kompensaciją išankstinio kontrakto nutraukimo atveju, todėl, nenorėdamas mokėti šios sumos, Chimkų klubas ir toliau R. Kurtinaičiui moka atlyginimą.

Kaip anksčiau viešai komentavo generalinis „Chimki“ direktorius Pavelas Astachovas, susidariusią situaciją bandoma išspręsti civilizuotai. Visgi, panašu, kad kol kas bendros kalbos rasti nepavyksta.

„Su Chimkais kol kas nelabai sekasi derintis – šiuo klausimu dirba teisininkai“, – Krepšinis.lt atskleidė R. Kurtinaitis, prisipažinęs, kad vienašališkai sutarties nutraukti nė neketina.

Rimas Kurtinaitis ir Duško Ivanovičius

Bet tokia lietuvio pozicija – suprantama: priėmęs tokį sprendimą jis ne tik nebegautų atlyginimo, kuris jam priklauso, bet ir liktų be kompensacijos už anksčiau laiko prarastą darbo vietą.

„Buvo skambučių iš Italijos ir man reikia priimti sprendimą, bet to negaliu priimti nesusiderinęs su Chimkais, todėl laukiu“, – pasakojo treneris.

Jis tikisi, kad ir Kantu „Foxtown“ klubas, kuris jau yra pateikęs pasiūlymą, nepraras kantrybės ir išlauks šios istorijos atomazgos.

Nors R. Kurtinaitis prisipažino, kad galimybės persikelti į Italiją yra gana didelės, tačiau jį kiek atbaido dar viena ne itin maloni situacija: Kantu ekipa, kaip ir dar trys italų komandos, nusprendė trauktis iš ULEB Europos taurės turnyro.

„Italijos federacija spaudžia klubus nežaisti Europos taurėje, o FIBA turnyre jie jau nebegali žaisti, nes ten visos vietos užimtos. Nežinau, kaip išsispręs ši situacija, bet nelabai norėčiau eiti į klubą, kuris nežaidžia jokiame Europos turnyre“, – rankomis dėl dar vienos problemos skėsčiojo kaunietis.

Kad planai keltis į Italiją buvo išties rimti, iliustruoja ir R. Kurtinaičio mintys apie Mindaugą Girdžiūną. Su Krepšinis.lt kalbėdamas apie Lietuvos rinktinės reikalus, jis leptelėjo, kad į Kantu ekipą būtų bandęs prisivilioti ir šį 27-erių metų gynėją.

„Man jis patinka: žinau, kad pasirašė sutartį su „Neptūnu“, bet aš jį imčiau į savo komandą“, – pasakojo treneris.

Mindaugas Girdžiūnas

Visgi planas tapti Italijos klubo treneriu gali neišdegti: supratę, kad su R. Kurtinaičiu gali taip ir nepavykti susitarti, šios komandos vadovai ėmė svarstyti naują kandidatūrą. „La Gazzetta dello Sport“ žiniomis, „Foxtown“ ekipos akiratyje atsidūrė Dirkas Bauermannas.

Bet kur ir ar išvis kur nors pakryps Rimo karjera, nežino net ir jis pats. Visgi net ir pavykus taikiai išsiskirti su „Chimki“ klubu, treneris pirmo pasitaikiusi pasiūlymo nežada griebti.

„Aišku, norėtųsi eiti į Eurolygos klubą, bet gerai būtų ir Europos taurės komanda“, – kalbėjo jis.

Per savo trenerio karjerą R. Kurtinatis yra dirbęs Baku „Gala“, Vilniaus „Sakalų“, Vroslavo „Slask“, Vilniaus „Lietuvos ryto“, Rygos VEF klubų treneriais, o paskutinius penkerius metus jis praleido „Chimki“ komandoje, su kuria dukart laimėjo Europos taurę (2012 ir 2014 m.), sykį triumfavo VTB Vieningoje lygoje (2011 m.), o 2014-aisiais buvo pripažintas šios lygos metų treneriu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)