Vis tik nepadėjo net ir tai – Artūras Gudaitis aidint sirenai varžovui išrašė bloką ir pasijuto didvyriu. Džiaugėsi ir kiti „Lietuvos ryto“ žaidėjai. Deja, apmaudi klaida lėmė dar vieną pralaimėjimą.

„Buvo didelis nesusipratimas: bauduoti nenorėjome, nes galvojome, kad yra lygus rezultatas ir tik apsigynę pamatėme, kad 98“, – šoko būsenoje situaciją pasakojo Gediminas Orelikas.

„Tie žaidėjai, kurie buvo aikštelėje, jie nematė ir galvojo, kad tritaškį įmetė. Mes irgi nuo suoliuko tik vėliau pamatėme, kad dega 98, bet jau buvo per vėlu kažką rėkti“, – kolegai antrino Kšyštofas Lavrinovičius.

Nors lygiai taip pat galvojo ir „Olaj“ krepšininkai, jų treneris Peteris Poras visą situaciją matė tobulai.

„Jis mynė liniją“, – neabejojo varžovų strategas.

Bet akivaizdu, kad ne ši vaikiška klaida lėmė nesėkmę. 0:10 mačą pradėję „Lietuvos ryto“ žaidėjai kad ir kaip stengėsi, niekaip nesugebėjo pavyti varžovų, kurie itin taikliai šaudė iš toli.

Per pirmą kėlinį Vengrijos čempionai realizavo visus 5 tritaškius, o iki pertraukos – net 10 iš 13. Per paskutines 20 žaidimo minučių jų taiklumas krito, bet į vilniečių krepšį iš viso buvo įmesta net 13 „bombų“.

„Niekaip nesugebėdavome perlaužti žaidimo. Atrodo, kad lieka 4 taškai, bet po to seka pora klaidų ir vėl 8 taškai. Vėl 4 taškai, vėl kelios klaidas, vėl 8 taškai. Ir taip tampėmės iki pat galo“, – galva lingavo G. Orelikas.

Su 2 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais „Lietuvos rytas“ nusirito į E grupės dugną ir, jeigu nesukurs stebuklo, panašu, kad iš jo nebeišsikapstys.

Verta priminti, kad pirmoje šių komandų akistatoje išvykoje sostinės ekipa triumfavo be didesnio vargo – 89:65.

Po savaitės A. Jasilionio auklėtinių laukia išvyką į Saratovą, kur teks susigrumti su „Avtodor“ ekipa, kuriai pirmame rate namuose neprilygta 81:97.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)