Taip, Atėnų ekipa nebėra tas Europos krepšinio grandas, prieš kurį drebėdavo net patys galingiausi oponentai – Eurolygos finalo ketverte „Panathinaikos“ nežaidė nuo tada, kai komandą po 2012-jų sezono paliko jos simboliu tapęs Željko Obradovičius. Nepaisant to, praėjusią savaitę „Lokomotiv“ iškovota pergalė nė kiek ne menkesnė. O „Žalgiriui“ rusai siunčia labai aiškią žinią – „mes nusiteikę laimėti prieš visus“.

Iš tiesų, pirmosiose sezono rungtynėse namuose „Žalgirio“ laukia labai rimtas iššūkis. Nors daug kalbama apie galingą „Lokomotiv“ priekinę liniją ir ypač pajėgius komandos legionierius, pirmiausia Krasnodaro komandos pergalių priežasčių reikėtų ieškoti šalia aikštės, kur savo komandai vadovauja graikas Georgios Bartzokas.

Būtent šis žmogus 2013-aisiais pasekė savo pirmtako Dušano Ivkovičiaus pėdomis ir su Pirėjo „Olympiakos“ iškovojo antrąjį iš eilės Eurolygos čempionų titulą ir buvo pripažintas geriausiu sezono treneriu. Iki šiol jis yra vienintelis graikas į viršų kėlęs Eurolygos taurę būdamas vyriausiuoju komandos treneriu. Pirmoji Eurolygos sezono pergalė prieš amžinus „raudonųjų“ varžovus iš Atėnų jam turėjo būti ypač saldi – būtent po pralaimėjimo „Panathinaikos“ Graikijos taurės finale Bartzokas pasitraukė iš „Olympiakos“ trenerio pareigų.

Aikštėje Krasnodaro traukinį tempia aukštaūgiai Chrisas Singletonas ir Victoras Claveras, o jiems kamuolius skirsto Malcolmas Delaney. Rungtynėse prieš „Panathinaikos“ Krasnodaro komandos įžaidėjas iš viso atliko penkis rezultatyvius perdavimus, pelnė 14 taškų ir buvo antras naudingiausias žaidėjas komandoje. Geriau už jį žaidė tik 16 taškų pelnęs ir 9 kamuolius atkovojęs Singletonas. Būtent šių žaidėjų neutralizavimas bus „Žalgirio“ trenerių užduotis numeris vienas.

Prisimenant savaitės senumo įvykius Zeliona Guroje, reikia tikėtis, kad kauniečių trenerių štabas padarė reikiamas išvadas ir Lenkijos klaidų nebekartos. Krasnodaro komanda – kur kas aukštesnio kalibro varžovas ir su juo reikės rimtai kautis visas rungtynes, o ne paskutines tris jų minutes. Žalgiriečiai tikrai turi potencialo, tačiau norint įveikti Krasnodaro komandą vien jo neužteks – žaidėjai turės pademonstruoti visas savo galimybes, o „Žalgirio“ arenoje susirinkę gerbėjai privalės dvigubai garsiau palaikyti savo komandą.

Pirmiausia pasitempti turės mantas Kalnietis ir Martynas Pocius, kurie pirmosiose rungtynėse kartu pelnė vos tašką. Daugiau nei 30 minučių aikštelėje praleidęs Kalnietis atliko 6 rezultatyvius perdavimus, tačiau kaunantis su galingesniais varžovais vien to neužteks – „Žalgiriui“ gyvybiškai reikės ir Manto taškų.

Pirmosios Eurolygos rungtynės namuose, akistata su buvusia komanda ir sportinis pyktis už toli gražu ne patį geriausią pasirodymą pirmajame mače šiandien turėtų užvesti Kalnietį, todėl manau, kad po rungtynių jo taškų grafoje įrašytas skaičius bus didesnis už aštuonis.

O su krepšinio gerbėjais susigirdėsime „TonyBet“ lažybose gyvai, kur „Žalgirio“ ir „Lokomotiv“ mačą 19.45 val. komentuosiu tiesiogiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)