Rogerio Grimau auklėtiniai ženklų pranašumą turėjo jau po pirmo ketvirčio (27:14). Per jį 11 taškų į svečių krepšį subėrė Jabari Parkeris, o vienintelis šviesulys priešingoje pusėje buvo Alecas Petersas, kuris pelnė 10 iš 14 OLY taškų.

Antrame kėlinyje graikai atsipeikėjo puolime ir sušvelnino skirtumą iki 6 (43:36), o po ilgosios pertraukos trumpam net išsiveržė į priekį (56:57), kai dvitaškį pelnė Thomasas Walkupas. Tiesa, į lemiamą ketvirtį „Barca“ įsinešė 3 taškų persvarą.

Per pirmas pusantros ketvirto kėlinio minutes nebuvo pelnytas nė vienas taškas, tačiau tada galingai driokstelėjo aikštės šeimininkai. Po 2 tritaškius sriegė Jabari Parkeris ir Alexas Abrinesas, o T. Walkupą suklaidinęs gražų metimą iš vidutinio nuotolio pataikė Rokas Jokubaitis. Skirtumas tapo dviženklis katalonų naudai (74:64).

Georgios Bartzoko auklėtiniai dar bandė spurtuoti, tačiau katalonai uždarė rungtynes vis atkovodami kamuolius puolime ir dominuodami gynyboje. Tiesa, „Barca“ pralaimėjusi pirmas serijos rungtynes prarado namų aikštelės pranašumą, o serija dabar keliauja į Pirėjų, kur komandos susitiks balandžio 30 d.

R. Jokubaitis aikštėje praleido 19 minučių, pelnė 6 taškus (3/6 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 3 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Lietuvis užfiksavo 6 naudingumo balus.

Monstrišką pasirodymą surengė J. Parkeris – 24 taškai (6/9 dvit., 4/7 trit., 0/2 baud.) ir 5 atkovoti kamuoliai per 32 minutes. 10 taškų ir 7 atkovotus kamuolius pridėjo Janas Vesely. Įdomu tai, kad visi čeko atkovoti kamuoliai – puolime.

„Olympiakos“ gretose naudingiausias ir rezultatyviausias buvo A. Petersas – 20 taškų (5/7 dvit., 3/5 trit.) ir 5 atkovoti kamuoliai (19 n. b.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją