Lemiamas mūšis su Kauno r. „Omega“ klostėsi permainingai, kaip ir visa finalo serija. Pirmoje rungtynių dalyje aikštės šeimininkai buvo savo pačių šešėlyje ir tik stebėjo kaip užsivedę varžovai didina atotrūkį. Besibaigiant antram ketvirčiui „Omega“ buvo pasiekusi 13 taškų pranašumą (33:20), o sausakimšoje Tauragės krepšinio arenoje pritilę sirgaliai išlydėjo saviškius į rūbinę su 9 taškų deficitu.

Kad ir ką per ilgąją pertrauką savo komandai sakė Tauragės klubo treneris Edvardas Žemgulis, tai suveikė tiesiog stebuklingai. Agresyviai pradėję antrą rungtynių pusę šeimininkai išplėšė iniciatyvą iš varžovų ir vedė iš proto sirgalius. Nuo antro ketvirčio pabaigos iki ketvirtojo kėlinuko užfiksuota atkarpa – 34:7 Tauragės ekipos naudai.

Tokio šoko nesitikėjusiems „Omegos“ atstovams beliko ketvirtajame ketvirtyje susitaikyti su išleista iš rankų proga. Tauragės KK laimėjo rungtynes rezultatu 75:55 (7:13, 17:20, 31:9, 20:13).

Rezultatyviausias mačo žaidėjas nugalėtojų komandoje – Tautvydas Žioba (17 tšk.). Aivaras Kvedaravičius pelnė 16, o Liudas Radavičius – 13 taškų.

Kauno rajono komandoje Robertas Bitinas surinko 13, Vaidas Bendikas – 11 taškų.

Pirmą finalo mačą Tauragės KK laimėjo 83:62, o išvykoje pralošė 57:63. Trečiose rungtynėse dominavę tauragiškiai pergalę pasiekė 102:72, tačiau „Omega“ nepasidavė ir išlygino seriją 83:56.

Tauragės klubui tai buvo penktas iš eilės finalas RKL A divizione. Iškovoję čempionų titulą tauragiškiai gavo teisę rungtyniauti Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Tiesa, komandos dalyvavimą dar turi patvirtinti NKL vadovybė, įvertinusi, ar infrastruktūra atitinka lygos nuostatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)