Po nesėkmės Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis žodžių į vatą nevyniojo: visas dviejų mėnesių darbas nubrauktas šiomis rungtynėmis.

„Sveikinu kolegą Antaną Sireiką ir „Juventus” ekipą, kuri kovėsi ir pelnytai iškovojo pergalę. Mes neturėjome jokio savo aikštės pranašumo. Buvo prošvaisčių, bet mes nesugebėjome užfiksuoti turėto pranašumo.

Noriu grįžti prie mačo su „Dzūkija“, nes žaidėme lygiai taip pat – be energijos, be noro.

Žvelgiant į statistiką, grįžome į tą pačią situaciją, kurioje buvome prieš du mėnesius. Pralaimėjome „lentą“, leidome atkovoti 15 kamuolių, padarėme 14 klaidų ir nepataikėme 8-ių baudos metimų.

Tai yra problemos, kurių nepavyko per du mėnesius ištaisyti. Trūko kovingumo, noro, agresijos. To aš pasigendu komandoje“, – teigė R. Kurtinaitis.


Stratego nuomone, prieš porą savaičių ekipa žaidė solidžiai, tačiau galbūt tai nuramino ekipą.

„Mačo pabaigoje turėjome tris atkarpas po 10 sekundžių, tačiau per jas nei karto nemetėme į krepšį. Apmaudu tai, kad atsiliekant 1 tašku sugebėjome padaryti klaidą. Paprastai tai yra įžaidėjų problemos, nes jie turi organizuoti žaidimą, jie turi mesti ar sudaryti sąlygas mūsų snaiperiams ar aukštaūgiui. To nebuvo ir dėl smulkių detalių šiandien sugebėjome pralaimėti“, – nesėkmę analizavo R. Kurtinaitis.

Utenos „Juventus“ strategas Antanas Sireika pažymėjo, kad tikslas buvo ištaisyti klaidas, kurias ekipa darė paskutinėse rungtynėse su „Lietkabeliu“.

„Žinome, kaip rezultatyviai gali žaisti „Lietuvos rytas“, tad ir didesnį dėmesį skyrėme gynybai. Viena pergalės priežasčių ta, kad sostinės komandai neleidome žaisti jų mėgstamo atakuojančio žaidimo. Nebijau pasakyti, kad kai laimi vienu tašku, tai yra ir dalis sėkmės“, – pažymėjo A. Sireika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)