Siužete P. Jankūnas pasakoja apie savo pozicijos – sunkaus krašto puolėjo – žaidimo ypatybes. Eurolygos TV mūsiškį vadina „geležiniu žmogumi“, vienu geriausiu turnyro visų laikų žaidėju, patenkančiu į šio sezono naudingiausių krepšininkų TOP-10 ir pagal rezultatyvumą, ir pagal kovą dėl atšokusio kamuolio.

„Žalgirio“ kapitonas pripažino, kad jis nėra pats atletiškiausias krepšininkas, todėl turi sunkiai dirbti tam, kad pranoktų savo tiesioginius varžovus.

„Šiandien aš pamokysiu jus, kaip žaisti sunkaus krašto puolėjo pozicijoje. Turėtumėte būti greičiausias žaidėjas aikštėje ir tai būtų gerai. Tačiau, jei taip nėra, kaip mano atveju, aš turiu būti anksčiau kitoje (patogioje) pozicijoje. Turėtume būti fiziškai stiprus, kad galėtumėte kovoti dėl kamuolio“, – Eurolygos TV žiūrovams pasakojo P. Jankūnas. – Paprastai aš metu po šuoliuko nuo baudų metimo linijos zonos, kartais atakuoju iš kraštų. Gavęs kamuolį netoli krepšio, stengiuosi mesti nuo lentos. Ten yra vienas taškas, į kurį reikia pataikyti. Tai viršutinis kvadrato kampas. Jei pavyksta pataikyti – tikrai bus pelnyti taškai.“

P. Jankūnas paaiškino žaidimo nugara į krepšį vienas prieš vieną ypatumus.

„Pirma turi pažiūrėti, ar nedvigubinama gynyba prieš tave. Jei ne, naudodamas kontaktą judi link krepšio. Stumi varžovą ir stebi jo veiksmus: ar jis dengia baudos aikštelės vidurį, ar galinę liniją. Tada artėji link krepšio, bet prieš metimą turi smūgiu priešininkui petimi susikurti sau erdvę metimui. Tai labai svarbu, nes priešingu atveju varžovas blokuos tavo metimą. Po kontakto petimi priešininkas praranda pusiausvyrą ir negali blokuoti metimo. Kuo esi lankstesnis ir labiau visapusiškas, tuo geresnis sunkus krašto puolėjas būsi“, – kalbėjo žalgirietis.

P. Jankūnas Eurolygoje šį sezoną per 23 minutes pelno po 13,3 taško, atkovoja po 6,2 kamuolio, atlieka po 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir renka po +17,2 naudingumo balo.

Eurolygos TOP-8 etapo traukinį besivejantis „Žalgiris“ (12/14) praėjusį penktadienį šventė itin svarbią pergalę Kazanėje, 82:80 įveikęs vietos „Uniks“ krepšininkus, o vienu svarbiausiu pergalės kalviu tapo žalių ir baltų kapitonas P. Jankūnas.

„Žalgirio“ sunkus krašto puolėjas pelnė 21 tašką (5/9 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 8/8 baudos), sugriebė 7 atšokusius kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, padarė 2 klaidas ir surinko net +30 naudingumo balų.

Ši statistika leido jam tapti naudingiausiu 26-os Eurolygos savaitės žaidėju, apie kurį ir buvo sukurta Eurolygos TV laida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)