Žalgiriečiai su 12 pergalių ir 14 pralaimėjimų turnyro lentelėje žygiuoja dešimti, o „Anadolu Efes“ krepšininkai su atvirkščiu rezultatu – aštunti.

„Svarbiausia yra atlaikyti jų fizinę jėgą. Su tuo puikiai susitvarkėme Stambule. Jei norime rytoj išlošti – tai yra svarbiausia. Jie yra viena atletiškiausių komandų Eurolygoje. Jie lipa visiems per galvas, šokinėja, agresyviai ginasi, ypač gynėjai. Reikia, kad mūsų įžaidėjai vestų komandą į priekį.

Svarbu, kaip jie paruoš derinius, kad jie vyktų dideliu greičiu. Tada yra vietų kur juos galima atakuoti. Mes Stambule klimpome prieš jų gynėjų spaudimą, vakar klimpome Utenoje prieš spaudimą. Reikia su tuo susitvarkyti“, – svarbaus mačo išvakarėse kalbėjo komandos strategas Š. Jasikevičius.

Taip pat Šaras akcentavo kovos dėl kamuolių svarbą. „Žalgirio“ strategas mano, kad kovojant prieš „Anadolu Efes“ krepšininkus žaidėjai turi artėti prie savo fizinių galimybių piko.

„Šiose rungtynėse turime jų žaidėjus tverti toliau nuo krepšio. Prieš pirmas rungtynes mes darėme specialius pratimus. Žaidėjai turi išeiti, stumdytis virš savo galimybių, jei įmanoma. Taip pat turime neleisti kai kuriems žaidėjams mesti ir pasirinkti, kur galima rizikuoti, kam leisti mesti. Visa žaidimo ašis yra T. Huertelis. Reikia jį dvigubinti, laiku dvigubinti, gintis protingai“, – apie varžovų stipriąsias puses kalbėjo Š. Jasikevičius.

Stambulo komanda pastaruoju metu demonstruoja puikią formą, laimi tiek Turkijos čempionate, tiek Eurolygoje. Š. Jasikevičiaus nuomone, turkams reikėjo laiko įsivažiuoti ir suprasti naujojo trenerio filosofiją.

„Gal žaidėjai prisitaikė su laiku prie naujojo trenerio, jiems reikėjo laiko perprasti jo filosofiją. Jų žaidėjai yra patyrę, daug metų žaidžiantys Eurolygoje, kai kurie yra laimėję ją. Patirties faktorius yra labai didelis, mes kalbame apie vienus iš grandų“, – varžovų gero žaidimo priežastis vardino Šaras.

Treneris džiaugėsi, kad išvakarėse laimėtose rungtynėse Utenoje pavyko pataupyti lyderių jėgas, todėl rytojaus rungtynėse žaidėjai turėtų žaisti šviežiomis jėgomis. Dėl šios priežasties A. Lima nežaidė Utenoje, o P. Jankūnas ir B. Motumas žaidė minimaliai. Dėl motyvacijos trukumo Š. Jasikevičius galvos nesuka.

„Gerai, kad žaidžiame namuose tokias svarbias rungtynes. Iš kitos pusės, kartais arenoje žaidžiame prasčiau. Svarbiausia, palikti aikštelėje visą širdį, žaisti disciplinuotai, koncentruotai, ir atstovėti prieš jų fizinę jėgą“, – apie pasiruošimą daug lemiančioms rungtynėms kalbėjo Š. Jasikevičius.

Puikų sezoną turintis treneris sulaukė klausimo dėl vėl pasirodžiusių gandų apie galimybę kitą sezoną treniruoti „Barceloną“.

„Nesinori labai tų gandų komentuoti. Galiu pasakyti tik tiek, kad tokius gandus rašantis žurnalistas neteisingai parašo mano esamo kontrakto detales ir jis nusprendžia viską už mane ir už du klubus. Man yra gana juokinga“, – trumpai atsakė Šaras.

Š. Jasikevičiaus kariauna ketvirtadienį išvykoje žais prieš Tel Avivo „Maccabį“, o reguliarųjį sezoną užbaigs namuose priimdami Milano „Emporio Armani“ ekipą ir svečiuose susigrumdami su Vitorijos „Baskonia“ krepšininkais.

„Anadolou Efes“ laukia trys mūšiai su pirmojo ketverto klubais – namuose su Stambulo „Fenerbahče“ ir Pirėjo „Olympiakos“ bei išvykoje prieš Madrido „Real“.

Tiesa, Šarui dar reikia žvalgytis ir į kitos Turkijos komandos rezultatus – viena pergale daugiau turinti „Daruššafaka“ (13/13) taip pat gali aplenkti „Anadolou Efes“. Be to, Davido Blatto auklėtiniai prieš „Žalgirį“ turi geresnį įmestų ir praleistų taškų santykį (-7 prieš -50).

Jis gali daug ką nulemti, nes tarpusavio akistatose kauniečiai ir Stambulo krepšininkai pergales šventė trijų taškų persvara. „Žalgirį“ gelbėtų nebent tai, jeigu tiek jis, tiek abu Stambulo klubai finišuotų su identišku pergalių ir pralaimėjimų santykiu – tokiu atveju kauniečiai būtų aštunti (šiai sąlygai įgyvendinti reikalinga pergalė prieš „Anadolou Efes“).

„Daruššafakos“ kelyje vienintelis itin rimtas riešutas – tik CSKA, bet žalgiriečiai dar gali tikėtis dovanėlių tiek iš „Brose“, tiek iš „Crvena Zvezda“, tiek iš „Galatasaray“ krepšininkų.

Antradienį rungtynės su „Anadolou Efes“ prasidės 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)