Itin atkakliose ir permainingose rungtynėse žalgiriečiai pirmame kėlinyje turėjo 8 taškų deficitą, o lemiamo ketvirčio viduryje – jau 9 taškų pranašumą. Visą kitą mačo laiką svarstyklės nuolat svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę.

Be to, ir nugalėtojas sprendėsi tik paskutinėmis akimirkomis. Likus žaisti mažiau nei minutę „Uniks“ dar buvo priekyje 77:76, tačiau tuomet Leo Westermannas šaltakraujiškai pataikė iš toli, kauniečiai apsigynė, o pergalę taikliais baudų metimais užtikrino Paulius Jankūnas.

„Tai buvo dalelė sėkmės, bet manau, kad ir varžovai gana sunkių metimų gale pataikė. Smagu, kad pavyko Leo išsaugoti antrai pusei, nes pirmoje jis greitai prisirinko pražangų. Bet jis jau patyręs, todėl išlaukė savo pabaigos“, – kalbėdamas su „BasketNews.lt“ lemtingu prancūzo šūviu pasidžiaugė Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ kapitonas P. Jankūnas buvo komandos vedlys visų rungtynių metu – iš viso pelnė 21 tašką, atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko net 30 naudingumo balų.

O gynyboje ir vėl susitvarkyti nepavyko su Keithu Langfordu, kuris sugebėjo įmesti net 27 taškus. Tačiau, priešingai nei pirmose rungtynėse, kiek mažesnį galvos skausmą kauniečiams kėlė kiti Kazanės ekipos lyderiai – Artiomas Parachovskis pasižymėjo 15, o Quino Colomas – 14 taškų.

„Nebuvome geri, bet Kazanėje niekam nėra lengva, nes „Uniks“ sunku sustabdyti. Tačiau po pertraukos mums pavyko sumažinti jų rodiklius“, – su Eurolygos TV mintimis dalijosi Šaras.

Jau sekmadienį „Žalgirio“ laukia LKL mačas Utenoje, o kitą savaitę – net du Eurolygos mūšiai: antradienį namuose prieš aštuntoje vietoje žengiantį Stambulo „Anadolou Efes“ (14/12) klubą, o ketvirtadienį Tel Avive prieš „Maccabi“ (9/17) ekipą.

„Dabar svarbiausia labai gerai žaisti Utenoje, kadangi tai vienintelis būdas gerai pasiruošti rungtynėms su „Anadolu Efes“. Treniruočių mes nebeturėsime, tik rytoj vėlai sugrįšime, tad Utenoje turi būti geros rungtynės.

Paskui dieną prieš mačą su „Anadolu Efes“ smulkias detales apšnekėsime ir reikės kautis. Tikiuosi, kad ir mūsų sirgaliai supras, kad antradienį bus vienos svarbiausių sezono rungtynių ir reikia, kad jų būtų kuo daugiau“, – bendraudamas su „BasketNews.lt“ į sirgalius kreipėsi.

Būtent ši dvikova ir gali nulemti, ar „Žalgiriui“ pavyks įšokti į Eurolygos TOP-8 traukinį.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)