Tiesa, Vilniaus „Perlas“ šiuo metu žaidžia Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), o Vilniaus „Sakalų“ klubas apskritai yra išnykęs iš krepšinio žemėlapio.

2016–2017 metų sezonas yra pirmas, kuomet Kretingoje gimęs Arvydas Šikšnius nesikrovė lagaminų ir liko toje pačioje komandoje – Klaipėdos „Neptūne“.

„Sutikta daug gerų ir įdomių žmonių. Aišku, kai kažką laimi, tas sezonas iš karto įsidėmi labiau nei kiti. Praėjusių metų patekimas į finalą buvo labai smagus. Labai teigiamai įsiminė iškovoti bronzos medaliai su Utenos „Juventus“ ir „Šiauliais“. Tokie momentai įstringa labiausiai“, – apie patirtį įvairiuose klubuose kalba krepšininkas.

Su „bcneptunas.lt“ svetaine A. Šikšnius pasidalino mintimis apie artėjančią lemiamą sezono stadiją LKL pirmenybėse ir teigė, kad Dainiaus Adomaičio paskyrimas vyriausiuoju Lietuvos rinktinės treneriu buvo tik laiko klausimas.

„Manau, tai buvo tik laiko klausimas. Jis į savo darbą žiūri labai atsakingai ir visiškai atsiduoda krepšiniui ir atstovaujamam klubui. Neabejoju, kad tas pats bus ir rinktinėje.“

– Kaip pasikeitė sportinis ritmas ir rutina, kai tenka žaisti tik LKL čempionate?

– Dabar turime daugiau laiko pasiruošti konkrečioms LKL rungtynėms. Treneris sudėliojo fizinius krūvius taip, kad jų nebūtų per daug, todėl gauname ir laisvų dienų. Pliusas ir tas, kad turime daugiau laiko šlifuoti konkrečias situacijas, kurios anksčiau trūkdavo laiko, nes reikėjo rungtyniauti.

– Daugiau laiko skiriate taktikai ar jėgų atstatymui?

– Aišku, treniruotis nėra taip malonu kaip rungtyniauti, bet dėl taktikos atidirbimo, gerai, kad turime daugiau treniruočių. Dabar labai gera proga į komandos žaidimą integruotis ir galutinai apsiprasti žaidėjams, kurie prisijungė antroje sezono pusėje. Lemiamą sezono atkarpą svarbu pasiekti sveikiems, todėl dabar tinkamas metas pasigydyti skaudamas vietas ir ruoštis pavasario kovoms.

– Šiuo metu jums tenka rungtyniauti ir sunkaus krašto pozicijoje. Kaip joje jaučiatės?

– Tai man nėra visiškai naujas dalykas, anksčiau šioje pozicijoje irgi yra tekę pažaisti, kai treneris rinkdavosi žemesnę sudėtį. Aišku, dabar tų minučių yra daugiau. Derinius jau žinodavau, todėl labai didelio skirtumo nėra.

Kalbant apskritai, tikrai galiu žaisti daug geriau. Dabar nėra gerai, bet jeigu ir būtų gerai, vis tiek būtų galima kur tobulėti. Visada gali būti geriau ir visada nori, kad būtų geriau.

– Ar galima sakyti, kad dabar „Neptūnas“ iš tiesų žaidžia „small ball'ą“?

– Pas mus aiškiai išreikštas aukštas žmogus yra tik Jerai Grantas. Vytautas Šarakauskas jau anksčiau dažniausiai žaisdavo atsitraukęs nuo krepšio ir mėgdavo „pick and popą“. Baudos aikštelėje įprastai pas mus žaidžia tik Jerai. „Big ball'o“ mes nelabai ir galime žaisti (šypsosi). Savi pliusai, savi minusai. Kai priešininkai turi ūgio pranašumą, tenka ieškoti sprendimų, kažką galvoti įdomesnio. Prieš Kauno „Žalgirio“, Vilniaus „Lietuvos ryto“ ar Panevėžio „Lietkabelio“ puolimą gintis tikrai sunku.

– Ką akcentuojate prieš šeštadienio dvikovą su „Šiauliais“?

– „Šiauliuose“ sezono metu irgi įvyko daug pasikeitimų. Kiekvienoms rungtynėms ruošiamės vienodai, nes kiekviena pergalė mums yra reikšminga. Gerbiame varžovą ir sieksime pergalės.

– Ką naujo į komandos žaidimą įneša Danielis Ewingas, Chrisas Loftonas ir Arnas Butkevičius?

– Danielis pernai turėjo labai gerą sezoną. Sunkumų jam nekyla prisitaikant ir dabar. Chrisas yra geras snaiperis, Arnas – svarbus puolėjas, todėl viskas tik į naudą.

– Ar nekeista žaisti net 6 rungtynes iš eilės svečių arenose? Į „Švyturio“ areną grįšite tik balandžio 12 d., kuomet susitiksite su Kėdainių „Nevėžiu“.

– Taip, bet taip jau sudarytas tvarkaraštis. Dabar laukia rungtynių išvykoje serija, bet iš esmės situacijos tai nekeičia – su visais varžovais žaidi dukart išvykoje ir dukart namuose.

– Ką manote apie komandos galimybes per ketvirtą ratą pakilti į trečią lentelės vietą?

– Todėl ir žiūrime į visas rungtynes atsakingai, nes kiekviena pergalė gali nuspręsti mūsų vietą pasibaigus reguliariam sezonui. Planų galime prisikurti visokių, bet toks jau LKL čempionatas. Visi varžovai įveikiami, bet bet visi yra ir pavojingi. Kaip bus, taip bus. Dabar svarbiausia iškovoti kuo daugiau pergalių likusioje reguliaraus sezono dalyje ir įveikti ketvirtfinalio barjerą.

– Turbūt pasiekti finalą šiemet bus tik dar sunkiau?

– Be abejo, lengva nebus. Šį sezoną atsirado dar vienas rimtas pretendentas ten žaisti – „Lietkabelis“. Bet atkrintamos dar tolokai, todėl kol kas nelabai dairausi į būsimus įvykius.

– Su D. Adomaičiu dirbate jau trečią sezoną iš eilės. Ar prieš pora metų būtumėte pagalvojęs, kad būtent šis specialistas taps nauju Lietuvos rinktinės treneriu?

– Manau, tai buvo tik laiko klausimas. Jis į savo darbą žiūri labai atsakingai ir visiškai atsiduoda krepšiniui ir atstovaujamam klubui. Neabejoju, kad tas pats bus ir rinktinėje.

– „Neptūnas“ yra jūsų jau aštunta LKL komanda. Kuriame mieste ar klube žaisti buvo maloniausia?

– Dviejų tų komandų lygoje jau nėra (šypsosi). Tie prisiminimai visur smagūs. Sutikta daug gerų ir įdomių žmonių. Aišku, kai kažką laimi, tas sezonas iš karto įsidėmi labiau nei kiti. Praėjusių metų patekimas į finalą buvo labai smagus. Labai teigiamai įsiminė iškovoti bronzos medaliai su Utenos „Juventus“ ir „Šiauliais“. Tokie momentai įstringa labiausiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)