Svarbiausia bus jiems nenusileisti fiziniu kontaktu ir neleisti jų nešvariems dalykams išmušti mus iš vėžių, kas jau atsitiko dvejose rungtynėse. Turime žaisti savo krepšinį ir susikoncentruoti ties detalėmis.
Šarūnas Jasikevičius

Kovingieji prieniškiai „Žalgirio“ tempą atlaikė vos 12 minučių (24:23). Tuomet Brockas Motumas smeigė iš toli, o aštrų reidą po krepšiu atlikęs ir du taškus įmetęs Renaldas Seibutis, parbėgdamas į gynybą pliaukštelėjo rankomis su Šaru – aukštesnę pavarą įjungęs Kauno klubas per tris minutes spurtavo net 14:0 ir susikovė solidžią pergalę (38:23).

Saviškių žaidimu žalgiriečių vairininkas buvo toks užtikrintas, kad jau antrame kėlinyje į aikštę išleido ir 18-metį Isaiah Hartensteiną, ir 21-erių metų Paulių Valinską. Tiesa, nors mače jokios įtampos nebuvo, Kauno ekipos vairininkas tradiciškai užsidirbo techninę pražangą – vėl buvo nubaustas už replikas teisėjams.

Po pertraukos Š. Jasikevičius vėl nesusivaldė ir paleido porą kandžių frazių teisėjams, todėl įsikišti teko Dariui Maskoliūnui, kuris nuramino trenerį ir pasikalbėjęs su arbitru sušvelnino situaciją.

Visgi aikštėje buvo kur kas ramiau. „Žalgirio“ krepšininkai su tuo pačiu vėjeliu, su kuriuo nunešė Klaipėdos „Neptūną“, nupūtė ir „Vytautą“, po pertraukos ne tik nepaspaudę stabdžių, bet ir atitolę net 27 taškais (66:39 ir 68:41). Per lemiamą ketvirtį svečiams iš Prienų pavyko tik kiek sumažinti deficitą.

„Gerai, kad pavyko nenuvarginti žaidėjų. Tikimės, kad finale galėsime pademonstruoti dar geresnį žaidimą“, – nedaugžodžiavo žalgiriečių vairininkas.

„Svarbiausia – pergalė. Iš rezultato atrodo, kad laimėjome lengvai, bet taip nebuvo – Prienai nejuto įtampos, pradžioje sumetė daug metimų. Bet mes buvome susikoncentravę, stengėmės puolime žaisti greitai, todėl ir matome tokį rezultatą“, – kiek išsamiau mintimis pasidalijo Edgaras Ulanovas, į prieniškių krepšį įmetęs 9 taškus, po krepšiais sugriebęs 7 atšokusius kamuolius ir dar atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus.

„Žalgiris“ buvo nusiteikęs rimtai ir nenorėjo juokauti. Tai pamatę ir mes su tuo susitaikėme“, – trumpai mačo eigą reziumavo „Vytauto“ treneris Virginijus Šeškus.

Praėjusiais metais „Žalgiris“ tiek ketvirtfinalio, tiek pusfinalio barjerą taip pat įveikė itin užtikrintai, tačiau finale įstrigo kibioje „Lietuvos ryto“ gynyboje ir turėjo tenkintis sidabro medaliais. Tiesa, 2017-ųjų finale laukia ne Vilniaus komanda, o Panevėžio „Lietkabelis“, žalgiriečius šiemet per tris tarpusavio susitikimus įveikęs net dukart.

„Lietkabelis“ turi patyrusių žaidėjų, kurie žino, kaip žaisti tokiose rungtynėse. Visi žinome istoriją – pralaimėdavome, nes trukdavo agresijos, bet rytoj viskas bus kitaip“, – pažadėjo E. Ulanovas.

„Mes jų tikrą lygį žinome, o rezultatai viską pasako apie šią komandą, – į varžovus, nepaisant jų sunkių rungtynių pusfinalyje, rimtai žvelgė Šaras. – Svarbiausia bus jiems nenusileisti fiziniu kontaktu ir neleisti jų nešvariems dalykams išmušti mus iš vėžių, kas jau atsitiko dvejose rungtynėse. Turime žaisti savo krepšinį ir susikoncentruoti ties detalėmis.“

Karaliaus Mindaugo taurės turnyro mažasis finalas „Žalgirio“ arenoje bus žaidžiamas sekmadienį nuo 13 val., o didysis – nuo 16.50 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)