Labiausiai grubus juokelis apie tragiško likimo dainininkę įžeidė Valstybės Dūmos deputatą, įžymų ir prieštaringai vertinamą Rusijos atlikėją Josifą Kobzoną, kuris, duodamas interviu „LifeNews“ televizijai, neslėpė, jog norėtų grupės MDK administratorių pakviesti į vyrišką pokalbį ir „išmalti snukį“.

„Jei ten atsirastų drąsus žmogus, kuris nelotų iš už kampo, o pasakytų tiesiai: „Taip, aš taip manau“, aš, neatsižvelgdamas į tai, kad mes greičiausiai būtumėme skirtingose amžiaus kategorijose, iškviesčiau jį į dvikovą ir, atleiskite už grubumą, išmalčiau snukį“ - duodamas interviu rusų televizijos kanalui „LifeNews“, sakė 77 metų J.Kobzonas.

Josifas Kobzonas. RIA/Scanpix nuotr.

„Tai, kas nutiko Žanai – mūsų visuomenės liūdesys. Linkiu, kad tie, kurie palaiko tą grupę (MDK), pajustų, ką reiškia patirti tokius onkoliginius susirgimus, kuriais sirgo Žana, ir kuriais sergu aš. Norėčiau, kad jie kankintųsi ir suprastų, ką jie sau leido“, - griežtai pasisakė J.Kobzonas, jau kreipęsis į šalies Generalinę prokuratūrą.

Socialiniame tinkle „V Kontakte“ veikianti demotyvacijų grupė „MDK“ turi šešių milijonų žmonių auditoriją. Dainininkės nuotrauka su gana grubiu tekstu (demotyvacijos autorius žaidžia populiarios Žana Friskė ir „Diskoteka Avarija“ įrašytos dainos „Malinki“ žodžiais, žodį „malinki“ (avietėlės) paversdamas į „mogilki“ (kapeliai)) demotyvacijų grupėje „MDK“ pasirodė netrukus po to, kai žiniasklaidos priemonės pranešė apie atlikėjos mirtį. Po kurio laiko šis grubus juokelis, akimirksniu sukėlęs didelį skandalą, buvo pašalintas.