Lietuvaitė modelių agentūros „Lama Model Management“ direktorė, modelis, aktorė ir mokymo centro „Mokslo Džiaugsmas“ vadovė Marija Lama Kanų kino festivalyje lankosi trečiąjį kartą. Renginyje dėl vieno labiausiai pasaulyje trokštamų kino apdovanojimų – „Auksinės palmės šakelės“ šiemet kovojo net 19 kino juostų. Tačiau anot modelių agentūros vadovės, šis festivalis – puiki šventė ne tik kino režisieriams ir aktoriams, kurių darbai vertinami festivalio metu, bet ir kitiems festivalio dalyviams, galintiems iš arti susipažinti su geriausiomis kino juostomis bei talentingiausiais kūrėjais.

Marija šiame festivalyje lankėsi dviejų filmų premjerose kartu su kino pasaulio įžymybėmis. Pirmasis filmas, kurio premjerą stebėjo M. Lama – italų režisieriaus Nanni Moretti „Mano motina“ („Mia madre“). Raudonu kilimu per šio filmo premjerą Marijai teko žengti kartu su aktorėmis Natalie Portman, Margherita Buy, aktoriumi Johnu Turturro bei kitais garsiais Italijos ir viso pasaulio kino industrijos atstovais. Žinomas italų režisierius ir aktorius Nanni Moretti 2001-aisiais yra laimėjęs pagrindinį Kanų kino festivalio apdovanojimą – už filmą „Sūnaus kambarys“ („The Son's Room“).

Kitas filmas, kurio premjeroje teko dalyvauti lietuvaitei – prancūzų režisieriaus Jacqueso Audiardo filmas „Dheepan“. Šis filmas, nugalėjęs 18 konkurentų, pelnė „Auksinę palmės šakelę“.

Kanų kino festivalis, pasak Marijos, tai pačios ryškiausios 10 dienų Kanuose per metus. Į miestelį suvažiuoja daugybė filmų prodiuserių, garsiausi aktoriai, didžiųjų kino kompanijų atstovai, filmų investuotojai ir daugelis kitų. Čia ne tik vyksta puikiausių filmų premjeros – vakarėliai Kanuose išties įspūdingi, rengiami prabangiose vilose, jachtose, viešbučiuose, juose susirenka pasaulinio garso įžymybės. M. Lama džiaugėsi galėjusi ne viename jų apsilankyti. Labiausiai jai įsiminė „World peace night – adventures of humanity“ vakarėlis, vykęs vienoje didžiausių Kanų vilų – Villa Oxygene. Be kitų įžymybių, jame Marijai teko susipažinti su Michaelo Jacksono tėvu Joe Jacksonu ir dainininkais Gipsy Kings.

Dar viena maloni staigmenai Marijai buvo „Horyou“ kompanijos valdybos pirmininko Yonathano Parienti pakvietimas į Gala vakarienę, kuri vyko įspūdingoje senovinėje Saint George viloje. Vakarėlyje susirinko daugybė garsenybių, vyko aukcionas, o patiekalais susirinkusius džiugino garsus virtuvės šefas iš Prancūzijos Marcas Veyratas.

Festivalio metu M. Lama taip pat džiaugiasi sutikusi garsųjį režisierių Woody Alleną ir aktorę Evą Longorią. Modelių agentūros vadovė Kanų festivalio renginiuose susipažino ir su Prancūzijoje garsiais broliais Igor ar Grichka Bogdanovais, o gegužės 24 d. stebėjo Formulės 1 lenktynių „Monaco Grand Prix“, taip pat Kanuose klausėsi dainininko Chriso Browno koncerto.

Tai jau trečiasis festivalis, kuriame pašnekovei teko dalyvauti, tačiau kaip pasakojo Marija, kasmet Kanai vis kuo nors nustebina. Pavyzdžiui, pirmojo Kanų kino festivalio, kuriame lankėsi, metu Marija susipažino su Oskaro laureatu aktoriumi Jamie Foxxu bei dainininku ir Michaelo Jacksono prodiuseriu Quincy Jonesu ir dalyvavo „Miss Cannes Film Festival“ konkurse garsiajame „Carlton“ viešbutyje, o raudonu kilimu žengė „Karibų piratų“ premjeros metu kartu su tokiomis žvaigždėmis kaip Johnny Deppu ir Penelope Cruz. Taip pat Marija džiaugiasi galėjusi kartu su Judy Fosteru ir Melu Gibsonu dalyvauti filmo „The Beaver“ premjeroje.

Pernai M. Lama dalyvavo filmų „Deux jours une nuit“ bei „Foxcatcher“ premjerose, o labiausiai pašnekovei įsiminė Pamelos Anderson vakarėlis ir pažintis su garsiąja aktore. Vakarėlyje dalyvavo ir tokios garsenybės kaip dizainerė Vivienne Westwood, o į Pamelos Anderson labdaros fondą buvo paaukota daugiau nei 100000 eurų. Kitas nepamirštamas vakarėlis, vykęs 50 metrų jachtoje „Pellegrina“, buvo skirtas Joe Jacksono labdaros fondui. M. Jacksono tėvas ir pats dalyvavo šiame renginyje. Praėjusių metų festivalio metu Marijai taip pat teko jachtoje demonstruoti dizainerių Patuna Bushyhead ir Andres Aquino drabužių kolekcijas.