Portalas KLUBAS.lt reiškia nuoširdžią užuojautą Editai Mildažytei ir jos šeimai netekusiai savo mylimo vyro bei brangaus tėčio ir siūlo prisiminti gražiausias akimirkas, kai jiedu prisiekė vienas kitam amžiną meilę.

Laidų vedėja Edita Mildažytė ir jos vyras Gintautas Vyšniauskas po penkiolikos metų civilinės santuokos šeštadienio popietę Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje Dievo akivaizdoje prisiekė amžiną meilę ir ištikimybę vienas kitam.

Gausus būrys žinomų žmonių, artimų bičiulių, kolegų ir šeimos narių tapo Editos ir Gintauto šventos sąjungos liudininkais. Porą palaimino ir specialiai jiems palaiminimo žodžius skyrė žinomas šalies kunigas Ričardas Doveika, Editos ir Gintauto liudininkais buvo laidų vedėja Neringa Skrudupaitė su vyru.

Tai – jau antroji E. Mildažytės santuoka bažnyčioje, po ilgų metų bylinėjimosi bažnytiniame teisme Editai pavyko nutraukti bažnytinę santuoką su pirmuoju vyru ir pagaliau prisiekti amžiną meilę prieš Dievą dabartiniam vyrui. Kunigas Ričardas Doveika jaunavedžiams linkėjo ne tik vienas kitą mylėti, bet ir gerbti, rūpintis vienam kitu bei pamokyti vienas kitą. Dvasininkas šią santuoką įvardijo kaip brandžių jausmų ir tvirtų santykių palaiminimą prieš Dievą.

Visos santuokos palaiminimo ceremonijos metu jaunavedžių veidus puošė šypsenos. Kai Gintautas ištarė kunigui, jog sutinka vesti Editą ir amžinai ją mylėti ir gerbti, Edita nesusiturėjusi atsisuko į bažnyčioje sėdinčius svečius, rodydama, kaip dėl to džiaugiasi. Tai Editai buvo dviguba šventė – moteris vasario 28-ąją taip pat mini ir savo gimimo dieną.

Po oficialios ceremonijos Gintautas buvo paruošęs savo žmonai staigmeną. Jis įteikė Šv. Mergelės Marijos paveikslą, kurį visų akivaizdoje palaimino kunigas R. Doveika. Netrukus Gintautas rėžė nuoširdžią, ilgą kalbą apie tai, kaip Edita pakeitė jo gyvenimą. Vyras padėkojo mamai, judviejų vaikams ir kalbėjo, jog būtent Edita atvedė jį į bažnyčią ir pakeitė jo požiūrį į gyvenimą: „Anksčiau man patikdavo avangardinės meno rūšys, bet dabar myliu baroką“, – šmaikščiai žmoną baroko stiliui prilygino G. Vyšniauskas. Po tokios kalbos ir padėkos, E. Mildažytė net priklaupusi dėkojo vyrui.

Pora ne tik dėkojo svečiams, bet ir Dievo namams – jų iniciatyva judviejų sūnūs iš susirinkusiųjų rinko aukas bažnyčiai, kurios bus skirtos globos namų gyventojams pamaitinti.

Antrosios santuokos bažnyčioje proga E. Mildažytė, nors ir galėtų, balta suknia nepasipuošė. Moteris vilkėjo tamsiai rudos spalvos šilko suknią, buvo apsigobusi kailine skraiste, kaklą puošė baltų perlų koljė. Gintautas vilkėjo tamsiai pilką kostiumą.

Gausiame sveikintojų būryje buvo ir Ministras pirmininkas Andrius Kubilius su žmona Rasa, LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, Asta Stašaitytė-Masalskienė ir Giedrius Masalskis, Jogaila Morkūnas, Haroldas Mackevičius, Zita Kelmickaitė, Violeta Baublienė ir daug kitų.

Šeimos nariai ir artimiausi svečiai šį vakarą vestuvių šventę pratęs Nacionaliniame dramos teatre žiūrėdami spektaklį „Vyšnių sodas“.

Šaltinis
Temos
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)