Iki Naujosios Zelandijos Aurimo laukė ilga kelionė – iš pradžių jis skrido į Varšuvą, tuomet – į Dohą, kol galiausiai, perskridęs pusę pasaulio, pasiekė savo tikslą. Ten jis iš karto nesėdo ant dviračio – kelias dienas leido sau adaptuotis, paruošti dviratį bei daiktus laukiančiai kelionei.

„Reikės dar nusipirkti SIM kortelę, nes turėsiu susitvarkyti internetą. Gal dar ką nors aplankysiu, pamatysiu vietovių prieš leisdamasis į didžiąją kelionę. Jau po truputį siela atsigauna, tuoj bus galima leistis į labai smagią, įdomią kelionę – ir faktas, kad sunkią“, – viename iš vaizdo įrašų kalbėjo A. Valujavičius.

Į kairėje pusėje kabėsiantį krepšį Aurimas susidėjo striukę, montavimo įrankius. Kitame krepšyje yra drabužiai, rankšluostis, dronas. Dar viename krepšyje įsidėjo elektroniką, kurią naudos kasdien, ketvirtame – higienos priemonės, vaistinėlė. Ant bagažinės bus didysis krepšys, kuriame yra kilimėlis, palapinė, miegmaišis.

Pradėjęs minti pirmuosius kilometrus, Aurimas pripažino, kad yra nelengva, bet įsivertinus Naujosios Zelandijos startą ir anksčiau buvusį Indonezijos startą, dabar yra lengviau.

„Buvo jau ir mažesnių, ir didesnių kalvelių. Daug lemia klimatas – čia vėsiau, vėjukas pučia gaivus. Kai pradėjau Indonezijoje, ten buvo didelis eismas, siauri keliukai. Po savaitės bus lengviau – reikia kūnui priminti, ką aš darau, nes ilgą laiką atostogavo“, – sakė A. Valujavičius.


Kitą dieną Aurimas mynė iki uosto, iš kurio persikėlė į Oklandą, o tuomet toliau tęsė kelionę.

Aurimo kelionę kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)