Mindamas dviratį link numatytos vietos, Aurimas sutiko ispanų porą, su kuria persimetė keliais žodžiais, pasipasakojo apie savo patirtis.

„Jie jau apkeliavo pietinę salą ir dabar juda po šiaurinę. Pasikalbėjome, sakė, kad ten keliai siauresni, mažiau eismo, bet daugiau vilkikų. Pora nerekomendavo važiuoti į pačią salos apačią, nes ten šalta, prastas oras, nieko gero, todėl bandė atkalbėti.

Aš taip neplanuoju – jei jau nutariau abi salas apminti, tai apminsiu. Be to, čia ispanai, atvykę iš Barselonos, jie pripratę prie šilumos, gal šaltį ir šilumą traktuoja kitaip. Aišku, visko gali būti – ir sniego, speigo, – bet vis tiek reikia. Jeigu jau atsibeldžiau į tokį pasaulio kraštą, reikia normaliai pakeliauti“, – viename iš vaizdo įrašų kalbėjo A. Valujavičius.

Kaip ir kiekvieną vakarą, Aurimas rado vietą, kurioje galėtų pastatyti palapinę ir pernakvoti. Tiesa, ši buvo kiek neįprasta.

„Einu ramus, žiūriu, šiukšlės – galvoju, kas čia taip smirda, negi jos. Tada kiek toliau pamačiau žarnas, išpjautą negyvą avį. Nelabai maloni smarvė. Važiuojame toliau link smagesnių dalykų. Jaučiu, kad vėl yra kvapelis – guli kažkoks išdarinėtas ožys, iš kurio yra tik likučiai.

Faktas, jog žmogaus darbas, nes plėšrūnų Naujojoje Zelandijoje realiai nėra, nelabai kas galėtų užpulti ir taip sudraskyti. Toliau radau avies kailiuką, apverstą automobilį“, – pasakojo A. Valujavičius.

Savotiška tai, kad toje pačioje vietoje iš kitos pusės atsiveria upė su matomais didingais kalnais.

Naujoji Zelandija – kontrastų šalis. Vienoje pusėje guli apverstas automobilis, pusė gyvulių išdarinėti, apleista kasykla, o kitoje pusėje – upė, kalnai, leidžiasi saulė, žmonės fotografuojasi. Su tokiu gražiu vaizdu ir pasistatysiu palapinę.

Gerai, kad vėjo kryptis tinkama, tai nupučia smarvę. Čia neužuodžiu, nors ten prie pat yra stiprus tvaikas“, – sakė Aurimas.

Visgi kitą rytą keliautojas pripažino, kad naktį nemalonus kvapas ateidavo iki jo.

„Gerai, kad greitai užmigau, tai netrukdė labai, – tikino A. Valujavičius. – Iš toli šviečia gyvūno griaučiai – tai tokie pusryčiai.“

Aurimo kelionę „Zelandijos zigzagas“ kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją