Blagaj kaimelis, Bosnia ir Hercogovina

Blagaj kaimelis garsėja 16 am. įkurtu Dervišų vienuolynu Tekija ir senos pilies griuvėsiais.
Daugelis čia važiuoja tiesiog apžiūrėti vienuolyno, bet didžiausią įspūdį palieka jį supantys gamtos stebuklai: krioklys, uolos, vandens telkiniai. Kaimelis alsuoja ramybe ir meditacija, čia neegzistuoja laikas, todėl tai yra tobula vieta ieškantiems vidinės ramybės.


Huakačina, Peru

Huakačiną (Huacachina) – oazė dykumoje apsupta didžiulių smėlio kopų, prie natūralaus ežero, kuri puikuojasi ant 50 naujųjų solių (Peru piniginis vienetas) banknoto. Tie, kurie yra buvę smėlio dykumose kitose šalyse gali susigundyti praleisti šį Peru kampelį, tačiau tai būtų didžiulė klaida.

Hillier ežeras, Australija

Mokslininkams vis dar nepavyko nustatyti, kodėl džiunglių apsuptyje tyvuliuojančio ežero vanduo iš tolo šviečia ryškiai rožine spalva. Nors vaizdas mūsų akiai neįprastas, maudytis 600 metrų ilgio telkinyje saugu, o didelio druskingumo dėka neįmanoma nuskęsti. Net ir pasėmus vandens nedideliu indu jis išlieka rožinis.

Paslėptasis paplūdimys, Meksika

Vienas įstabiausių lankytinų objektų – Paslėptasis paplūdimys (angl. Hidden beach), esantis Playa de Amor saloje. Ši magiška vieta yra prieinama vandens atoslūgio metu, plaukiant 80 pėdų ilgio tuneliu. Manoma, kad Paslėptasis paplūdimys susiformavo dėl kažkada išsiveržusio ugnikalnio.

Silfros tarpeklis, Islandija

Nardymas Silfros gėlo vandens tarpeklyje – nepamirštamas potyris. Islandijoje esantis Tingveliro ežeras yra ta vieta, kur susiduria Šiaurės Amerikos ir Eurazijos tektoninės plokštės.
Šioje vietovėje, kuri yra vadinama Silfra, ežero vanduo išsiskiria savo skaidrumu, todėl matomumas šiame vandenyje siekia net 100 metrų. Skaidraus vandens paslaptis slypi tame, kad prieš patekdamas į kanjoną vanduo yra perfiltruojamas per poringą požeminės lavos sluoksnį.

Isola Bella sala, Italija

Italijoje tyvuliuojančiame Lago Maggiore ežere yra nuostabi Isola Bella sala, kurioje dar XVII a. pastatyti Barromeo rūmai. Didingas barokinis pastatas buvo ne tik šeimos namai, bet ir daugelio žymių žmonių traukos centras. Įkvėpimo čia sėmėsi Dostojevskis, Tomas Manas, Čarlzas Dikensas, Ernestas Hemingvėjus. Dar vienas salos stebuklas – įspūdingas kriauklės formos amfiteatras. Amfiteatrą supantys barokinio stiliaus sodai žaliuoja ant skirtingo dydžio terasų, imituojančių kabančius Babilono sodus.

Popajaus kaimelis, Malta

Viešėdami Maltoje su šeima ir vaikais būtinai aplankykite žavų jūreivio Popajaus kaimelį. Ši vieta patiks ir mažiems, ir dideliems. Pasakų kaimelis gyvuoja jau daugiau nei 30 metų ir yra viena populiariausių Maltos turistinių atrakcijų.

Popajaus kaimas buvo pastatytas 1980 metais, kaip filmavimo aikštelė, Paramount kino kompanijai nusprendus, čia fimuoti Popajaus miuziklą. Pasibaigus filmavimo darbams buvo nuspręsta kaimo nesunaikinti.

Flores sala, Portugalija

Flores sala yra viena iš devynių vulkaninės kilmės Azorų salų Portogalijoje. Ši sala ypatinga tuo, jog be kalnų, kraterių ežerų ir krioklių čia auga daugybė kvapnių gėlių. Tad ši sala neveltui vadinama kvapų rojumi.

Setenil de las Bodegas, Ispanija

Setenil de las Bodegas – nedidelis miestelis Andalūzijoje beveik niekuo neišsiskiria iš kitų pietinės Ispanijos miestukų. Tačiau jei sergate klaustrofobija, čia geriau nevažiuokite. Dalis miesto gatvių vingiuoja tiesiog po masyviomis uolomis, tarp kurių įsispraudę balti namukai.

Ardešo tarpeklis, Prancūzija

Ardešo (pranc. Ardeche) vietovei būdingi uolėti kraštovaizdžiai, nė iš tolo neprimenantys tipinio idiliško Prancūzijos portreto. Kai kur uolos kyla į 300 m aukštį, suformuodamos nepaprasto grožio kraštovaizdį. Ardešo tarpeklį supančios uolos yra įvairių spalvų – nuo baltos iki rausvos, o čia esančios upės yra mėgstama iškylų vieta baidrėmis ir plaustais.