Tiesa, atostogos neretai reiškia ne tik pelnytą poilsį, bet ir gerą iškrovos savaitę piniginei – visai nesinori išleisti ilgai kauptų santaupų. Skrydžių paieškos platforma skyscanner.net paskelbė septynias pačias didžiausias paslaptis, kurias įminę galite sutaupyti ne vieną šimtą eurų, pirkdami lėktuvo bilietus į svajonių kurortą. Pagrindinės pigių lėktuvo bilietų paieškos taisyklės yra ne tik „sausa teorija“: jas nustatė, o vėliau ir išbandė įvairūs tinklaraštininkai bei minimalaus biudžeto kelionių ekspertai.

1 paslaptis: bilietus rezervuokite ne anksčiau nei 7 savaites iki pageidaujamos kelionės datos

Ieškant pigių aviabilietų, vienas pagrindinių rodyklių yra laikas. Laikas, kuomet užsisakote lėktuvo bilietus, apsprendžia nemažą procentą kainos, kurią jums teks sumokėti. Viena iš nerašytų taisyklių sako, jog „paskutinės minutės“ skrydžiai yra pigiausi – juk kiekvienos aviakompanijos tikslas yra surinkti maksimalų keleivių skaičių. Tačiau šiandien rinkoje yra tiek daug pigių avialinijų, jog „paskutinės minutės“ bilietų triukas tiesiog nebeveikia.

Anot skyscanner.net pateiktų duomenų, pigiausi lėktuvo bilietai prekyboje pasirodo likus septynioms savaitėms iki skrydžio (trumpiems maršrutams iki skrydžio (trumpiems maršrutams iki 3 val.) bei aštuoniolikai savaičių iki skrydžio keliaujant ilgą distanciją.

2 paslaptis: užsiregistruokite ir gaukite mėgstamiausių avialinijų naujienas el. paštu

Nors paskutinės minutės skrydžiai šiandien tampa atgyvena, jų vis tik dar pasitaiko. Kartais lemiamą akimirką būti tinkamoje vietoje neužtenka, todėl išmokite gerų dalykų ieškoti patys. Jums reikės padaryti nei daug, nei mažai – tiesiog aplankyti mėgiamų avialinijų internetinius puslapius, prisiregistruoti ir užsiprenumeruoti jų naujienlaiškį bei, žinoma, atsakingai tikrinti savo elektroninio pašto dėžutę.

Lėktuvo bilietais prekiaujančios kompanijos dažniausiai siunčia pranešimus ne tik apie viliojančius naujus maršrutus, bet ir praneša apie momentinius išpardavimus bei, kas be ko, paskutinės minutės pasiūlymus. Daugiausia vilčių dėkite į antradienio popietę, nes tuo metu dauguma aviakompanijų sužino apie savaitgalinių skrydžių užimtumą ir esant nemažai laisvų kėdžių – skelbia paskutinės minutės išpardavimus.

3 paslaptis: keliaukite bet kur

Jei vis negalite apsispręsti, kur nukeliauti per šias atostogas – keliaukite „bet kur“. Aviabilietų paieškos platformoje tiesiog pasirinkite tik tą oro uostą, iš kurio ketinate išskristi. Taip sistema jums automatiškai išgeneruos visus tą dieną iš to oro uosto vyksiančius skrydžius. Tokiu būdu galėsite ne tik surasti pigiausius lėktuvo bilietus, bet kartu nukeliauti ir ten, kur iki šiol nė nesvajojote.

4 paslaptis: prižiūrėkite savo kredito istoriją

Gali pasirodyti šiek tiek keista, tačiau kredito istorija yra itin svarbi net tuomet, kai ieškote pigių būdų apkeliauti pasaulį. Tiems, kas turi gerą kredito istoriją, yra labai pravartu užsisakyti aviakompanijai priklausančią kredito kortelę. Užsiregistravę jūs automatiškai gausite Avios (oro mylių) taškų, kurie gali būti išleisti renkantis naująjį kelionės maršrutą.

Avios taškų gaunate tuomet, kai avialinijų kreditine naudojatės savo kasdienėje aplinkoje. Tai reiškia, kad kuo daugiau išleidžiate valgydami restorane, pildamiesi degalus ar apsipirkinėdami, tuo daugiau nemokamų kelionių mylių gaunate į savo sąskaitą. Šie taškai yra tikras išsigelbėjimas užsisakant dideles distancijas skrendančių lėktuvų bilietus. Jei vis tik nedrįstate įsigyti kreditinės kortelės, ne bėda – Clubcard ir Nectar kortelių taškai taip pat gali būti paversti nuolaida – Avios taškais.

5 paslaptis: pigių skrydžių ieškokite antradienio popietę

Egzistuoja teorija, jog tinkamiausia diena pigių bilietų medžioklei yra antradienio popietė, nes tokiu savaitės metu avialinijos sužino, kiek savaitgalinių skrydžių bilietų yra parduota ir ar verta skelbti paskutinės minutės išpardavimus. Tiesa, būtina paminėti, kad dalis aviakompanijų savo nuolaidas paskelbia jau pirmadienio vakarą ir tik tam, kad jų nuolaidas potencialūs keleiviai išvystų greičiau nei konkurentų.

6 paslaptis: pirkite bilietus tik į vieną pusę

Kartais, tačiau tikrai ne visada, vienu užsakymu pirkdami du bilietus, pirmyn ir atgal, galite sumokėti daugiau, nei užsisakydami du atskirus kelionės bilietus iš skirtingų avialinijų. Anot scyscanner.net, skrydis iš Edinburgo į Paryžių su Ryanair plius skrydis iš Paryžiaus atgal į Edinburgą su Easyjet yra pigesnis, nei skrydis į abi puses tik su Ryanair arba tik su Easyjet. Kartais verta pirkti vieną bilietą, o antrąjį įsigyti tik po kelių dienų.

7 paslaptis: išbandykite 24 val. taisyklę

Kai kurios aviakompanijos keleiviams leidžia atšaukti rezervuotus lėktuvo bilietus, tačiau tai būtina padaryti per 24 val. Po bilietų užsakymo ir toliau stebėkite jų kainas. Pastebėję didelį kainų smukimą, atšaukite savo ankstesni užsakymą ir bilietus užsisakykite iš naujo. Taip bent šiek tiek sutaupysite. Tiesa, šią funkciją turi ne visos avialinijos, todėl, prieš užsiimdami šia gudrybe, būtinai išsiaiškinkite, ar jums nebus pritaikytas rezervacijos atšaukimo mokestis.