Pranešime spaudai Makalius pataria, kokios yra karščiausios šiųmečio vasaros aviacijos sezono naujienos ir kokiomis jau anksčiau poilsio ištroškusių keleivių pamėgtomis kryptimis šią vasarą vėl galėsime skraidyti iš Lietuvos oro uostų.

Dėliodami šios vasaros atostogų planą nepamirškite, kad nuo liepos 14 iki rugpjūčio 17 d. iš Vilniaus skristi negalėsite. Dėl tuo metu vyksiančios lėktuvų kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos dauguma skrydžių bus perkelti į Kauną. Pirkdami lėktuvų bilietus būtinai atkreipkite dėmesį į šį niuansą.

Miunchenas. Alpių papėdėje įsikūrusi Bavarijos sostinė – tikras rojus kultūros renginių, naktinių pramogų ir festivalių mylėtojams. Nors dažniausiai Miunchenas asocijuojasi tik su rudenį vykstančiu žymiuoju „Oktoberfest“ alaus festivaliu, tačiau iš tiesų kultūrinis gyvenimas čia – vienas intensyviausių visoje Vokietijoje.

Keliautojai Miunchene lieka užburti kvapą gniaužiančios architektūros ir švelnaus klimato (žiemos speigai ir vasaros kaitros čia – retenybė), o sočių patiekalų gerbėjai gali pasimėgauti vietos tradiciniu patiekalu – balta bavariška dešrele su žolelėmis, patiekta su garstyčiomis ir vietiniu riestainiu (pretzel).

Sankt Peterburgas. Ermitažas, Žiemos rūmai, Petropavlovsko tvirtovė. Tai vos keletas daugiau nei du amžius Rusijos sostine buvusio Sankt Peterburgo, kasmet sutraukiančio milijonines turistų iš viso pasaulio minias, simbolių.

Tačiau kultūringiausiu Rusijos miestu tituluojamame Piterije (kaip jį vadina vietiniai) veiklos atras ne tik istorijos mėgėjai, bet ir didmiesčio šurmulį dievinantys keliautojai. Beveik niekada nemiegančiame megapolyje šėlti naktiniuose klubuose ar judėti iš baro į barą galima iki pat paryčių.

Geteborgas. Nors keliaujant į Švediją Geteborgą dažniausiai užgožia prabangusis Stokholmas, tačiau užsukti čia taip pat verta. Antras pagal dydį Švedijos miestas lankytojus pasitiks neužmirštamu naktiniu gyvenimu ir kitų pramogų bei kultūros gausa – pradedant didžiausiu Skandinavijoje Liseberg pramogų parku, baigiant Medicinos ar plūduriuojančiu laivybos muziejumi.

Geteborge nenusivils ir norintieji pabūti gamtos prieglobstyje. Šalia Geteborgo išsidėstęs salynas kviečia išvysti ne tik jaukius vietos gyventojų kaimelius, bet ir pamedituoti klausantis Baltijos jūros ošimo.

Neapolis. Kur daugiau galima suvalgyti geriausią itališką picą ir pasilepinti kvapniausia espresso kava, jeigu ne mieste prie Neapolio įlankos? Norintieji per atostogas savo gomurį lepinti bene sveikiausios pasaulyje Viduržemio jūros virtuvės patiekalais, čia džiaugsis tiek palankia prekių ir paslaugų kaina, tiek aukšta jų kokybe.

Tačiau Neapolis tai ne vien tik dangiško skonio maistas, bet ir istorinis paveldas. Neapolio istorinis centras atsidūręs UNESCO saugumo objektų sąraše ir yra didžiausias visoje Europoje. Na, o pro fotogeniško senamiesčio namų langus nepamirškite žvilgtelėti ir į Vezuvijaus ugnikalnį.

Paryžius. Šviesų, meilės, romantikos, menų sostinė. Šis miestas epitetų trūkumu skųstis tikrai negali, todėl jeigu dar nesate įsiamžinę Eifelio bokšto, Senos krantinės ar legendinės Paryžiaus katedros fone, tai galėtų tapti idėja šiųmetėms atostogoms.

Paryžius – ideali vieta visiems keliautojams. Galiu patikinti – čia nenuobodžiaus tiek atskridusieji vieni, tiek su kompanija. Kavinių, restoranų, muziejų ir architektūros po atviru dangumi gausa leis kiekvienam surasti tai, kas jam labiausiai prie širdies. Prancūzijos sostinėje nenuobodžiaus ir šeimos su vaikais – vien ko vertas apsilankymas nepakartojamame Paryžiaus Disneilende.

Edinburgas ir Glazgas. Abu Škotijos miestai ir jų apylinkės gali pasiūlyti beveik viską, kad atostogos ilgam įsirėžtų į atmintį. Nors saulė ir šiluma ūkanotoje Škotijoje – reti svečiai, bet mėgstantiems legendas, senovę ir užburiančio grožio gamtą tai – ideali vieta atostogoms.

Nuolat judantis žavingas Glazgas ir masyvios pilies saugomas Edinburgas džiugina puikia viešojo transporto sistema, restoranų ir barų įvairove bei pačių škotų draugiškumu. Jeigu atsidūrę Edinburge ar Glazge turite daugiau laisvų dienų, būtinai nuvykite į Škotijos gilumą, kur, pasak legendų, gyvena Lochneso pabaisa, o kalnų ir ežerų apsuptyje slepiasi viduramžių pilys ir mūrai.

Jeigu akis neužkliuvo, o širdis nesuspurdėjo žiūrint į naujų skrydžių maršrutus, atostogoms siūlau rinktis ir vieną iš daugybės keliautojų jau išbandytų ir pamėgtų vasarinių skrydžių krypčių, į kurias iš Lietuvos lėktuvai kyla jau nebe pirmus metus.

Alikantė. Svarbiausias Ispanijos rytuose esančios Kosta Blankos pakrantės miestas it magnetas traukia poilsiautojus iš visos Europos. Smėlio paplūdimiai, šalia jų stūksančios uolos, kalnai ir antikiniai griuvėsiai sudaro idealią atostogų ant Viduržemio jūros kranto harmoniją.

Viduramžius menančiame Alikantės senamiestyje galima mėgautis ispaniškos virtuvės šedevrais, o vienam iš didžiausių pasaulyje „Aqualandia“ vandens atrakcionų parkui abejingi neliks įvairiausio amžiaus keliautojai.

Chanija. Antrasis pagal dydį Kretos miestas gali pasigirti 20 km besitęsiančiais paplūdimio kurortais šalia Chanijos įlankos. Pati Chanija masina lankytinų vietų gausa ir yra pamėgta daugelio turistų apsipirkimo vieta.

Čia galite mėgautis maistu ir gėrimais tiek tikrose graikiškose tavernose, tiek šiuolaikiškose europietiškose kavinėse. Galiausiai, išsinuomoję automobilį iš Chanijos galite vykti į mažus salos kaimelius, kuriose pajusite tikros Kretos dvasią.

Rodas. Atostogų dar vienoje Graikijos saloje metu galėsite puikiai suderinti pasyvų poilsį su architektūros ir gamtos palikimo lankymu. Rodą taip pat pamėgo kaitavimo entuziastai. Čia esančioje Kremasti įlankoje kaituoti renkasi tiek savamoksliai mėgėjai, tiek profesionalai.

Jeigu atsibos maudytis jūroje ar tyrinėti salos istorinį palikimą, galite adrenalino dozę gauti viename iš didžiausių Europoje Faliraki miestelyje įsikūrusiame vandens pramogų parke.

Palma de Maljorka. Kalnų serpantinai, paplūdimių gausa, naktiniai klubai ir didinti pastatai – visa tai yra Maljorka.

Nusileidę didžiausiame salos mieste Palmoje liksite pakerėti senamiesčio grožio, o likusių vietų žavesys leis suprasti, kodėl jau eilę metų Maljorka yra bene populiariausia vieta atostogoms Ispanijoje!

Pafosas. Amžino pavasario sala vadinamame Kipre saulė šviečia net 340 dienų per metus, tad nenuostabu, kad šią šalį vis dažniau atranda šilumos išsiilgę lietuviai. O pats Pafosas – tikras muziejus po atviru dangumi.

Pafose jus džiugins ne tik paplūdimiai, kiprietiškos virtuvės kvapai, bet ir istorinis, Antikos laikus siekiantis palikimas – senovinių šventyklų, vilų ir sienų liekanos bei ekspozicijomis turtingi archeologiniai muziejai.

Trapanis. Vakarų Sicilijoje esantis Trapanis – dėmesio vertas miestelis su senovinėmis bazilikomis, katedromis ir rūmais bei keliomis paplūdimių zonomis. Išsinuomavę automobilį, iš Trapanio galėsite pradėti kelionę ir po likusią Sicilijos dalį.

Paplūdimiai su nuostabaus žydrumo vandeniu ir auksiniu smėliu, sicilietiškos virtuvės skonis, Etnos ugnikalnis ir dar daug daug kitų gražių vaizdų – atostogos didžiausioje Viduržemio jūros saloje tikrai nenuvils.

Lvovas ir Odesa. Dar viena atostogų idėja – kelionė į artimą, tačiau dažnai dar neatrastą Ukrainą. Kijeve jau spėjo pabuvoti nemažai keliautojų iš Lietuvos, o šį sezoną atsirado ir galimybė pasiekti netoli Karpatų kalnų esantį Vakarų Ukrainos centrą Lvovą ir milijoninį Juodosios jūros uostamiestį Odesą.

Tiek Lvove, tiek Odesoje nenuobodžiaus miestus dievinantys keliautojai, tačiau ir norintieji ištrūkti iš jų šurmulio neturi pagrindo liūdėti. Šalia Lvovo stūksantys Karpatai užgniauš kvapą kiekvienam, o teikiantys pirmenybę poilsiui prie jūros turėtų rinktis Odesą. Į mieste esančią paplūdimių zoną čia galima nuvykti net ir viešuoju transportu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)