Nemokamos ekskursijos, vaizdingi žygiai

Nors iki kalendorinės šventės liko dar daugiau kaip savaitė, Šiauliai jau ruošiasi šventėms. Viešojo transporto stoteles jau puošia Šiaulių moksleivių kurti eilėraščiai, kuriuos iliustruoja senjorų pintos tautinės juostelės. Netrukus turėtų patriotiškai pasipuošti ir miesto vitrinos - patriotiškiausią vitriną rinks Šiaulių turizmo informacijos centras.

Visas Šiaulių miestas šiais metais kupinas įvairiausių renginių. Jų ypatingai gausu bus kovo 10-11 dienomis miesto bulvare vyksiančios šventės „Marguok! Verbuok! Su Lietuva” metu. Šiomis dienomis miesto bulvare apsilankę su šeima ar draugais tikrai rasite kiekvienam artimą ir įdomią veiklą: turėsite galimybę leistis į nemokamas ekskursijas, žygius, pasiklausyti žinomų atlikėjų koncertų, apžiūrėti 100 balandžių parodą iš Rimanto Benetos kolekcijos, paglostyti alpakas, ponius, susipažinti su policininko, ugniagesio profesijomis, turizmo galimybėmis šalyje ar apsispręsti tapti donoru.

Šiemet Šiaulių turizmo informacijos centras siūlo rinktis vieną iš trijų ekskursijų: „Šiauliai – kovo 11-osios aiduose“, „Ką mena istoriniai Šiaulių medžiai“, „Laiko spalvos Šiaulių Aušroje“. Visos pėsčiomis vykstančios ekskursijos šventės svečiams bus nemokamos. Šventės metu ne mažiau verta leistis į patriotiškus žygius: „11 nuotraukų Lietuvai”, „Turistinį foto-orientavimosi žygį“ ar šiaurietiško ėjimo ritmu žygiuoti kartu su Jurga Mikelioniene.

Pagalvota ir apie turistus iš užsienio: kovo 11-ąją 14 val. susipažinti su Šiauliais nemokamai jie galės nemokamoje ekskursijoje „Šiauliai – tas, kas svarbiausia!”. Ekskursija vyks anglų ir rusų kalbomis.

„Saulė” tirpsta burnoje

Kartu su švente kovo 10 d. miesto kavinėse prasidės ir gurmaniška akcija „Saulės skonis” - Šiaulių turizmo informacijos centro inicijuota Saulės miesto svetingumo iniciatyva, įkvėpta sauliškosios miesto tapatybės. Tokia idėja, kai kavinės siūlo tą patį miestą reprezentuojantį patiekalą ir gėrimą tuo pačiu „Saulės skonio“ pavadinimu - šalyje pirmoji.

„Saulės skonio” vakarienę net keturiems asmenims bus proga laimėti patriotiškame konkurse „Parodyk, kad myli Šiaulius ir Lietuvą!” Kovo 11-ąją pasipuošk patriotiškai, nusifotografuok prie savo mylimiausio Šiaulių lankytino objekto, įkelk nuotrauką į Instagram su #visitsiauliai grotažyme. Valstybinė šventė gali būti jauki, kvapni ir spalvinga – pasitik šį laikotarpį Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją