Anot kone visą Europą išmaišiusio bei ne vieną kartą už Atlanto skridusio žurnalisto ir radijo laidų vedėjo Orijus Gasanovo, lietuviai visai be reikalo ignoruoja tai, kas yra visai šalia mūsų – Talinas ir Ryga primena moderniausius Europos miestus, o pažinčiai su jais užtenka 48 valandų.

„Kelionė po Baltijos šalis yra puikus pavyzdys, paneigiantis nuomonę, jog visoms kelionėms reikia labai daug laiko ir daug pinigų. Kadangi Baltijos šalių sostinės yra šalia viena kitos, per savaitgalį įmanoma suspėti aplankyti tiek turistų mėgstamas, tiek unikalias, tikrą vietinių gyvenimą atskleidžiančias vietas. Nusiperki autobuso bilietą, o pakeliui susidėlioji detalesnį kelionės planą. Norint visur suspėti, labai svarbu susiplanuoti maršrutus iš anksto ir neklaidžioti po senamiestį be žemėlapio ar telefono“,– dalinasi patarimais O. Gasanovas.

3 valandos Rygoje

Jeigu Rygoje lankotės pirmą kartą ir turite vos kelias valandas, pasivaikščiokite po senamiestį. Iki ten labai patogu nueiti – tik 10 minučių kelio nuo Rygos autobusų stoties.

Drąsuoliams, norintiems pamatyti, kaip gyvena vietiniai, patariu užsukti į orlaivių angaruose įsikūrusį Rygos turgų. Prieš šį išbandymą, visą auksą ir sidabrą paslėpkit – gali netikėtai dingti. Tiems, kurie niekada nevažinėjo tramvajais, Ryga yra artimiausias miestas tam išbandyti. Tai yra labai patogus ir smagus keliavimo būdas, kurio Lietuvoje, deja, neturime. Ieškantys lauktuvių žinokite, jog „Rygos šprotai“ yra laikomi Latvijos vizitine kortele. Tad norintys nustebinti savo artimuosius, nepamirškite jų nusipirkti prieš sugrįždami į Lietuvą.

Pusdienis Taline

Būtinai aplankykite Tompėjos kalno apžvalgos aikštelę. Talino senamieščio panorama iš čia atrodo ypač žavingai, o čia esantis žymus užrašas „The Times we had“ (liet. laikas, kurį mes turėjome) labai įkvepia. Tiesa, šią apžvalgos aikštelę rasti be žemėlapio pakankamai sunku – gali tekti pasiteirauti vietinių pagalbos. Atvykus į Taliną taip pat privalote aplankyti 17 milijonų eurų kainavųsi ir analogo pasaulyje neturintį Jūrų muziejų.

Įspūdingiausias šio muziejaus eksponatas – seniausias pasaulyje išlikęs povandeninis laivas „Lembit“, pastatytas Anglijoje 1935 metais. Kelionių patarimų puslapiuose rašo, jog šiam muziejui reikia skirti 3-4 valandas, bet, jeigu nesate didelis muziejų fanatikas, jums užteks 45 minučių. Taline geriausią priešpiečių meniu rasite viename madingiausių restoranų „Sfäär“, o jeigu ieškote pramogų ar norite išbandyti aukštosios kulinarijos šedevrus, aplankykite drąsių menininkų įrengtą namą „Manna la Roosa“.

Kelionė autobusu

Autobuso bilietai iš Vilniaus į kitas Baltijos sostines yra itin pigūs – nuo 30 eurų į abi puses, o perkant iš anksto, galima rasti dar pigiau, kartais už kelis eurus. Be to, tai yra puikus pasirinkimas norintiems pailsėti nuo vairavimo. Keliauti autobusu yra labai patogu, nes gali žiūrėti įvairius filmus, serialus, klausytis muzikos, naršyti internete, skaityti naujienas bei svarbiausia – miegoti ir kaupti jėgas.

Poilsiui reikia išnaudoti kiekvieną laisvą minutę, nes, pasiekus kelionės tikslą, nusimato labai daug vaikščiojimo. Tam, kad miegas būtų saldesnis, nepamirškite kartu su savimi pasiimti kelioninės pagalvėlės. Jeigu jos neturite, įsigykite ją autobuse – miegoti bus daug patogiau. O tam, kad kelionė būtų linksmesnė, nepabijokite pakalbinti šalia sėdinčių žmonių. Patikėkite, laikas tuomet tiesiog ištirps.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)