Mat kelionių užsienyje kainos augo nestipriai. Tradiciškai populiarus poilsis Turkijoje, Graikijoje, Tunise, praneša LTV naujienų tarnyba.

„Matome tendencijas, kad atsiranda vis daugiau naujų keliautojų, kurie keliauja pirmąkart į užsienį, kurie atostogas iki šiol rinkosi Lietuvos pajūryje ar Lietuvos kaime. Galima pasakyti, kad kainos Lietuvoje augo greičiau nei užsienyje“, – teigė bendrovės „Novaturas“ direktorius Rytis Šumakaris.

Palangos turizmo informacijos centras pripažįsta, kad paslaugos šį sezoną neabejotinai brangs. Maitinimas, kaip ir apgyvendinimas, 10 proc., o pramogos – iki 20 proc.

„Kalbant apie viešbučius, dviviečio numerio kaina dviem žmonėms (vienos žvaigždutės viešbutyje ar poilsio namuose) siektų 50 Lt. Dviejų žvaigždučių – apie 100-150 Lt. Trijų žvaigždučių – 250-300 Lt“, – dėstė Palangos turizmo informacijos centro vadybininkė Egidija Smilingienė.

Tačiau Palangos verslininkai abejoja, ar brangstančios paslaugos sumažins poilsiautojų srautus. Kambariai viešbučiuose vasarai esą užsakomi iki sezono pradžios. Verslininkų teigimu, infliacija gali daryti įtaką nebent renkantis poilsio trukmę. Įprastą savaitės poilsį kurorte gyventojai gali sutrumpinti iki savaitgalio.

„Užsienio kurortus, tarkime, Turkijos kurortus, žmonės visada lygina su Lietuvos kurortais ir niekaip nemokės už poilsį Palangoje dvigubai ar trigubai daugiau, negu yra kitur. Vargu, ar kainos viešbučiuose padidės“, – aiškino viešbučio „Palangos vėtra“ direktorius Arūnas Grigalauskas.

Anot Lietuvos verslininkų, smarkiai kelti kainų neleidžia ir išankstinės sutartys su turizmo agentūromis, kurios jau rezervuoja kambarius. Tad tikimasi, kad kainos neišgąsdins ir Palanga šią vasarą bus sausakimša, jei tik lepins orai.