Laisvė – tai ne tik Ramunės Piekautaitės klientės požiūris, bet ir viena esminių kolekcijos temų. Nors kelios paskutinės kūrėjos kolekcijos žaidė su kostiumo ir tradicinės elegancijos idėjomis, ši pasižymi siluetų universalumu, net sportiniais elementais. Pavyzdžiui, plačias šviesias kelnes puošia tamsiai mėlyna juosta,per visą šoną, o palaidinės pūstomis rankovėmis primena „bomber“ tipo švarkelius. Net avalynė rodo, kad kompromisų patogumui šį pavasarį nėra – kolekcijos manekenės lygiapadžius batus avi tiek su plėšytais džinsais, tiek su ilgais alyvinės spalvos sijonais.

Kaip teigia pati kūrėja, šioje kolekcijoje itin gausu siluetų, kuriuos labiausiai mėgsta ji pati – todėl kolekcijos fotosesija tampa tarsi žvilgsniu į pačios kūrėjos drabužinę. „Norėjau, kad ši kolekcija kasdienį garderobą padarytų tiesiog gražesnį ir patogesnį. Kurdama savanaudiškai galvojau apie savo spintą, – pasakojo Ramunė Piekautaitė, – ką norėčiau dėvėti eidama į ateljė, susitikdama su klientėmis, išsiruošusi į kelionę, atostogaudama, besipuošdama vakarėliui ar tiesiog užsinorėjusi pasivaikščioti po miestą.“

Ribą tarp puošnumo ir funkcionalumo išlaiko svarbiausi kolekcijos modeliai – plačios kiek palenktos kelnės, madingos sijonkelnės, masyvios palaidinių rankovės. Šias idėjas papildo ir Ramunės Piekautaitės klientėms puikiai pažįstami elementai, tarp kurių – grafiški platūs liemens diržai, surišamo kaspino akcentas, kiek netradicinės iškirptės bei pečių paraukimai. Nors šį sezoną dizainerė pasiūlė kiek mažiau nei įprasta suknelių, dėmesį prikausto įspūdingi pusilgiai sijonai – jie pasiūti iš standaus audinio su perregimais intarpais, kuriančiais intrigą net tada, kai derinį užbaigia kuklus baltas nertinis.

Spalvų bei audinių spektras taip pat, rodos, klasikinis, bet turintis savitą charakterį. Drabužiams naudota įvairių storių medvinė, organza, standus lietpaltinis audinys. Dažnai keliaujančios moterys įvertins ir naujos kartos poliesterį, kuris pasižymi pralaidumu orui. Tipinę šviesią Ramunės Piekautaitės atspalvių paletę (ledo pilka, blausi alyvinė, subtili kakavos) papildė drąsūs madžentos, nakties dangaus mėlynos bei obuolio žalumo tonai, itin tikę laisvo kirpimo palaidinėms, madingos spalvų blokų suknelėms.

Teksto autorius: Deimantė Bulbenkaitė
Nuotraukų autorius: Pix Studija
Modelis: Karina Jakubėnaitė ir Akvilė Kerpauskaitė
Šukuosena: Jolita Abasova
Makiažas: Rimutė Večeraitė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)