- Kaip vertinate Niujorko gatvių madą, ar mada Lietuvoje labai „vėluoja“?

Andrius: Specialiai išskridome pora dienų anksčiau, pirmą dieną vaikščiojome gatvėmis ir ieškojome, kas galėtų būti įkvėpimo šaltinis, radome tokių personažų, kad gyvenime nesu matęs tokių vaizdelių. Gaila ne visi panoro nusifotografuoti. Šią dieną nebe sutikčiau, kad mada Lietuvoje atsilieka, vienintelis skirtumas, kad ten didesnė masė žmonių, ir dėl to gali rasti įvairesnių dalykų. Dar drįsčiau pasiginčyti, kur moterys stilingesnės, Rytų Europoje moterys dar labiau pasipuošusios. Vis dėl to Niujorke dauguma labiau vertina patogumą, nei grožį, o pas mus atvirkščiai.

Anatolijus: Ten yra žvėriški kontrastai, nuo pačio blankiausio įvaizdžio iki pačio ekstravagantiškiausio, bet ir pas mus „perliukų“ irgi galima rasti.

- Kokie momentai buvo netikėčiausi?

Andrius: Įdomiausia, tai, kad organizatoriai atneša modelių sąrašą ir patiems teko jas gaudyti, nes kitaip jas pasiims kitos srities specialistai. Iki vieno pasirodymo buvo likę pusantros valandos, o mes daugiau nei pusės modelių dar buvome nesušukavę, prisipažinsiu, kad jautėme lengvą stresiuką.

Anatolijus: Šitas momentas įdomus, tu turi labai gretai susigaudyti, jei tu nepaimi modelio šukuoti, ją pasiims dažyti makiažo meistrai. Reiškia kažkam liks mažiau laiko. Turėjome apie dvidešimt minučių vienai šukuosenai, o kartais ir dar mažiau.

Buvo atvejų, kai vienam modeliui reikėjo sukurti ir dvi ir tris ir net penkias šukuosenas. Neplaunant galvos, padarydavome, net penkis skirtingas šukuosenas. Aukščiausias pilotažas, koks tik gali būti.

Labiausia netikėta ir buvo, kad darbas vyksta taip greitai. Ten realiai net nežinai kokioje stadijoje bus modelis. Buvo toks atvejis, kai manekenė atvyko iš kito pasirodymo su netinkančiu makiažu ir šukuosena. Vizažistai skubiai valė makiažą, mes ardėme šukuoseną ir staigiai galvojome, kokias priemones naudoti. Tikrai kosminės situacijos, kurioms tu nesi pasiruošęs, bet čia ir yra įdomiausia, mes to ir važiavome.

- Buvote vieninteliai meistrai iš Lietuvos, ar jautėte kažkokią išskirtinę atsakomybę?

Andrius: Mes net juokėmės, kad atvažiavo bernai iš kaimo į madų sostinę Niujorką.

Mes jautėmės fantastiškai gerai ir nebuvo tokio jausmo, kad kažką mažiau išmanai, ar nejauti. Užmezgėm gerų kontaktų. Pati mados žurnalų „Vogue“, „Bazar“, „Marie Clair“ stilistė Lauren McCOWAN labai susidomėjo, iš kur mes tiek žinių turime. Tikrai nenuvylėme Lietuvos.

Anatolijus: Kas įdomiausia, kai išvažinėjome, pusė grupės norėjo pažiūrėti, kaip ta Lietuva atrodo – palikome išprususių meistrų įspūdį. Žmonės pirmą kartą matė mūsų šalies atstovus ir susidarė pirmą įspūdį. Galime parodyti Vilnių vienokį ir kitokį, kaip ir Niujorką, ar Maskvą, tad tėvynę pristatėme tikrai iš gerosios pusės. Tai buvo lyg kopimas į Everestą, labai norėjome įsmeigti savo šalies vėliavą, ką mes ir padarėme.

- Netrukus pasirodysite netradiciniame mados renginyje „Exit To The City“, ar pajusime niujorkietišką dvasią?

Andrius: Niujorkietiška dvasia tikrai alsuos. Pasidalinsime visomis įdomiausiomis naujienomis.

Anatolijus: Aš manau labai stipriai, bet per mūsų prizmę. Įkvėpimas tikrai atsilieps, Niujorko mados savaitė davė didelį tonusą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją