Ar stebite, kaip žmonės atrodo gatvėse?

Aleksandras: „Žinoma. Kad neįmanoma nepastebėti (juokiasi). Viešint Londone, Paryžiuje ar bet kuriame kitame Europos mieste visada akis džiugina drąsūs, nebijantys išsiskirti žmonės“.

Vida: „Aš visada pastebiu, kaip pasiūtas praeivio drabužis, kokios siūlės, audiniai. Labiau kreipiu dėmesį į smulkmenas. Ypač, jeigu tuo metu vystau tam tikrą idėją, – tada dar įdomiau stebėti tas detales ir jų galimas transformacijas“.

Kuo skiriasi Lietuvos gatvės mada nuo kitų šalių?

Aleksandras: „Skiriasi tuo, kad mūsų šalyje yra keturi sezonai ir kad įdomių žmonių čia yra kur kas mažiau. Ar moteris, kuri puošiasi vasarą, apie madą taip pat galvoja ir žiemą, kai už lango – arktinis šaltis? Nemanau. Kai minus dvidešimt penki, apie madą retas kuris susimąsto. Kai Lietuvoje pamatau iš minios išsiskiriantį žmogų, man visada smalsu, iš kur jis čia atsirado, kas jį įkvėpė taip atrodyti. Sakykime, ryškiaspalvė Rožė nekelia nuostabos ir, galbūt, net neįkvepia, tačiau tikrai kelia šypseną“.

Vida: „Svečioje šalyje visada įdomiau stebėti aplinką. Žinoma, didžiausia tokių įdomių personažų koncentracija – mados pristatymuose. Neretai būna taip, kad daug įdomesnių drabužių derinių pamatome svečių aprangoje, o ne scenoje“.

Netrukus pristatysite kolekciją. Kokie bus jos pagrindiniai akcentai?

Vida: „Pirmą kartą mūsų kūrybos istorijoje kolekcijoje naudosime tiek daug kailio, kuris žiemą tikrai yra vienas pagrindinių stiliaus akcentų“.

Kaip šiandien mados pristatymuose panaudojamos naujos technologijos?

Aleksandras: „Daug labiau jomis naudojasi žurnalistai ir fotografai (juokiasi). Šiandien dar nepasibaigus kolekcijos pristatymui internete žaibišku greičiu būna išplatintos nuotraukos iš užkulisių ar paties pristatymo“.

Kurioje šalyje įdomiausia stebėti gatvės madą?

Aleksandras: „Europoje mane žavi Paryžius, Londonas, kur važiuodamas į oro uostą gali pamatyti visą mados istoriją. Stebėdamas gatvės madą supranti, kad žymiausi dizaineriai idėjų kolekcijoms sėmėsi būtent iš skirtingų šalių kultūrų, kurios, žinoma, atsispindi gatvėse“.

Vida: „Dar paminėčiau Japoniją, kurioje mačiau tai, ko nesugebėjo sukurti nė vienas dizaineris (juokiasi). Ten ypatingai drąsus jaunimas“.

Technologijos tobulėja kasdien. Jums, kaip kūrybos atstovams, tai padeda?

Aleksandras: „Jeigu išsiaiškini, kaip jos veikia, žinoma, kad padeda (juokiasi)“.

Vida: „Pirmiausia, suteikia patogumo. Kartą atostogaudama klientei siunčiau besikaitinat saulėje sugalvotą suknelės eskizą. Tai palengvina komunikaciją su žmonėmis“.

Ką patartumėte įsigyti šaltajam sezonui ir ko reikia, kad atrodytum stilingai?

Vida: „Įsigykite kokybiškus batus, šiltą paltą, gerą šaliką, stilingas pirštines. Norint būti stilingam, labai svarbu lavinti savo skonį, stebėti aplinką. Manau, jei padarytume eksperimentą, kurio metu daliai žmonių duotume vienodą pinigų sumą, iš jų vos keletas apsirengtų stilingai. Visgi nebūtina turėti daug, kad atrodytum stilingai“.

Aleksandras: „Reikia pinigų, noro ir skonio“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)