Jau nebepamenam, kada taip skaniai pusryčiavom! Į omletą galima dėti praktiškai bet ką, ką tuo metu turi šaldytuve -tereikia pasitelkti fantaziją! O štai mano omleto variantas:

Ingredientai:

3 kiaušiniai;
žiubsnis druskos / pipirų;
krapai (švieži arba marinuoti);
1 šaukštas grietinės;
1 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
vynuoginiai pomidorai;
šparagai;
laiškiniai svogūnai;
raudonasis svogūnas;
kajeno pipiro prieskoniai.

Kiekio nerašau, nes visko dėjau „iš akies“. Ką labiau mėgstate, to daugiau dėkite. Buvau pasiruošusi pievagrybių bet pamiršau juos panaudoti, tad jei mėgstate grybus, jie čia labai tiks!

Gaminimo eiga

Suplakam kiaušinius, įberiam druskos, pipirų, įdedam šaukštą grietinės, smulkintus krapus ir gerai išmaišome.

Keptuvėje įkaitinam aliejų, supilam kiaušinių plakinį ir leidžiam truputį pakepti, vis mentele pakeldami omleto kraštus nuo keptuvės.

Visas daržoves susmulkinam taip kaip kiekvienam asmeniškai patinka. Omletui sukietėjus, tačiau viršutinei daliai vis dar esant apyskystei visą omleto paviršių apiberiam smulkintu laiškiniu svogūnu. Tada tik ant vienos omleto pusės išdėliojam visas daržoves, apibarstom kajeno pipiru. Uždengiam dangčiu ir leidžiam kelias minutes pakepti ant silpnos ugnies.

Kai matom jog omleto padas jau tvirtas ir parudavęs, užlenkiame galą be daržovių palikdami nedidelį kraštą su daržovėmis atvirą (kaip nuotraukoje). Uždengiam dangčiu ir leidžiam dar porą minučių pakepti. Su mentele atsargiai perkeliam omletą į lėkštę, papuošiam žalumynais.

Ir gražu, ir sotu, ir skanu, ir sveika!

Skanaus!