Reikės:

įvairių salotų mišinio (cikorijų, gūžinių, radicchio)

moliūgų ir saulėgrąžų sėklų

po gabalėlį bri, čederio ir švelnaus varškės tipo sūrio vyniotinio su žolelėmis ir česnaku (French roulé)

P.S. Bri galima keisti kamamberu, čederį – parmezano ar Džiugo gardžiomis drožlėmis. Sūrio vyniotinio galima rasti didesniuose prekybos centruose. Vietoje jo galima pašildyti kreminį (arba švelnesnio skonio, nebrandintą) ožkos pieno sūrį. Riešutus galima naudoti tokius, kokius mėgstate.

O užpilo proporcijas tegul kiekvienas reguliuoja savo nuožiūra ar sumąsto kitą, įmantresnį ar, atvirkščiai, paprastesnį variantą (ir idėjomis pasidalina komentaruose!).

Užpilui (vienam valgytojui):

šaukštelio garstyčių

šaukštelio raudonojo vyno acto

alyvuogių aliejaus

medaus

druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

Trijų sūrių salotos

Gaminimas:

Salotas nuplaukite ir nusausinkite, tuomet suplėšykite į mažesnius lapelius.

Moliūgų ir saulėgrąžų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje.

Paruoškite užpilą – jo skonį reguliuokite atsižvelgdami į savo skonio receptorius: sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Medų naudokite pagal poreikį – man norėjosi lengvai saldžiarūgščio skonio.

Bri supjaustykite riekelėmis, čederį – kubeliais. Į nesvylantį kepimo indą sudėkite bri gabalėlius ir sūrio vyniotinį, ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę maždaug minutei, kol sušils, o bri ims lengvai tirpti.

Salotas sudėkite į dubenėlį, lengvai pasūdykite ir papipirinkite, suberkite skrudintas sėklas, tuomet sudėkite dar šiltą sūrį(sūrio vyniotinį šakute padalinkite į mažesnius kąsnelius) ir čederio kubelius, pašlakstykite užpilu ir patiekite tuojau pat su šviežia bandele.

Skanaus!