Pusryčiai – 2 blynai, rukola ir vienas kaiušinis – 364 kcal

Pietūs – 2 blynai su tartar padažu ir smidrais – 372 kcal

Šio recepto istorija tokia, kad pabaigėm šaltibarščius ir liko keletas virtų bulvių, truputį svogūnų laiškų, krapų ir turėjau griežinėlį rūkytos lašišos.

Taigi 2 porcijos, 4 blynams reikia:

– 5 virtų bulvių, 350 g
– griežinėlis rūkytos lašišos, 40 g (galit dėt daugiau, aš tik tiek teturėjau)
– 1 kiaušinis
– keletas stiebų svogūnų laiškų
– šviežių krapų
– juodųjų pipirų
– druskos nedėjau, nes virtos bulvės buvo sūdytos, o ir lašiša sūroka
– 0,5 šaukšto miltų (apie 15 g, bet gali prireikti ir daugiau), norėjau nedėti, bet pabijojau, kad pabirs blynai keptuvėje
– aliejaus (arba galite kepti orkaitėje)

Bulves ir lašišą sukapokite arba smulkiai supjaustykite. Įmuškite kiaušinį, įdėkite smulkiai pjaustytus krapus ir svogūnų laiškus. Berkite miltus ir pipirus. Viską gerai išmaišę, suformuokite 4 blynus ir kepkite ant minimalaus kiekio aliejaus. Galite pabandyti ir orkaitėje. Blynų kepdami labai nejudinkite, aš labai nenorėjau dėti daug miltų. Truputį „klibėjo“, bet gerai apskrudinau ir iškepė tvirti.

„Tartar“ padažas (2 porcijos):

– 2 šaukšteliai neriebaus majonezo (nebūtinai, galite ir be jo apseiti, naudokit tik jogurtą), 20 g
– 2 šaukštai graikiško jogurto, 60 g
– 2-3 šaukšteliai kaparėlių, 20 g
– 1 nedidelis šalotinis svogūnėlis, 25 g
– 1 marinuotas agurkėlis, 60 g
– šaukštas citrinos sulčių
– šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų
– laiškinių česnakų (arba karpų, petražolių)

Agurkėlį, svogūnėlį ir laiškinius česnakus smulkiai supjaustykite. Kaparėlius sukapokite. Sumaišykite su majonezu ir jogurtu. Įspauskite citrinos sulčių, pagardinkite druska ir pipirais. Jei padažo liktų, pasidarykite sumuštinius su jautiena (būna lieka koks steiko ar rostbyfo gabaliukas) ir juoda duona. Man dar skanu taip: juoda duona, keli gabalėliai silkės ir „Tartar“ padažas.

Šis receptas paimtas iš „Facebook“ sveiko maisto puslapio „Valgau be sąžinės graužimo“.