Tešlai:

180 g sviesto,
400 g miltų,
5 šaukštai cukraus.

Varškės masė:

500 g varškės,
3 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus,
2 bananai,
1 šaukštas cinamono.

Šaltą sviestą sutarkuojame su burokine tarka, beriame miltus, cukrų ir su pirštais sutriname į trupinukus.

Varškės masei sutriname varškę su cukrumi ir kiaušiniais iki vientisos masės.

Bananus supjaustome riekutėmis.

Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi, imame 2/3 tešlos ir įdėja į skardą su pirštais paspaudžiame, padarome pagrindą. Pilame varškės masę, uždedame bananais per visą plotą, užberiame cinamonu ir užberiame likusios tešlos trupinukais.

Pyragą kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min.
Varškės ir bananų pyragas