Deja, realiame pasaulyje klaidų pasitaiko labai nemažai. Štai 7 esminės dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurių labai svarbu vengti ruošiant vištieną, rašo purewow.com.
Prieskonių perteklius
Pagrindinis patarimas – nepersistengti su prieskoniais. Jei nusipirkote geros kokybės vištienos, pakaks vos šiek tiek druskos ir pipirų.
Pamiršta vidinė dalis
Nors svarbu prieskonių nedėti per daug, vis tik nederėtų apsiriboti vien tik išorine viščiuko dalimi – ne ką mažiau reikšminga yra ir vidinė. Taigi norėdami maksimaliai atskleisti visas paukštienos skonio savybes, įtrinkite druska ir pipirais tiek išorinę, tiek ir vidinę viščiuko dalį.
Viščiuko nemarinuojate
Viena dažniausiai pasitaikančių klaidų ruošiant vištieną – mėsos išsausėjimas dėl per trumpo marinavimo. Jei paukštieną marinuosite tinkamai, ji nebus sausa ir nepraras skonio. Jei norite paukštieną marinuoti tinkamai, palikite ją skysčių ir prieskonių mišinyje kelioms valandoms ir tik tada kepkite.
Kepate paukštieną pasukę netinkama puse
Svarbu nepamiršti, kad kepti viščiuką reikia pasuktą krūtinėle žemyn. Krūtinėlė – didžiausia paukščio dalis, taigi ji turi atsidurti kuo žemiau. Kitaip tariant, kuo krūtinėlė bus toliau nuo karščio, tuo mažesnė tikimybė, kad valgysite sausą paukštieną.
Neskrudinta odelė
Pagrindinis skirtumas tarp skanios ir nelabai skanios vištienos – traški odelė. Esmė paprasta: kai paukštiena jau paruošta, trumpai ją apskrudinkite įjungę didesnę kaitrą, kad odelė taptų traški. Puikiai tiks 3-5 min. įjungta orkaitės grilio funkcija.
Išmetate geriausias dalis
Siųsdami į šiukšlinę bet kurią viščiuko dalį darote didelę klaidą. Subprodukai kuo puikiausiai tinkami daržovėms gardinti. Neretai vidaus organai pasižymi išskirtiniu skoniu, su kuriuo tiesiog būtina susipažinti.
Tiekiate paukštieną vos tik paruošę
Kaip ir ruošiant jautieną paukštienos atveju svarbu palikti ją jau paruoštą 5 min. „pailsėti“. Tokiu būdu viščiukas išsaugo daugiau sulčių, o tai savo ruožtu reiškia, kad mėsa bus kur kas gardesnė.