Blynams naudokite bet kokias mėgstamas daržoves ir bet kokiomis proporcijomis. Galbūt dar turite užsilikusios cukinijos arba moliūgo. Bus proga sunaudoti rudens derliaus likučius prieš pat ateinant naujam sėjos sezonui. Aš naudojau tradicines bulves ir morkas, taip pat cukiniją ir būtinai truputį svogūno (jis puikiai subalansuoja skonį).

Jei mėgstate traškesnius blynus, bulvių tarkius užpilkite vandeniu ir palaikykite apie 10 minučių. Paskui gerai perskalaukite vandeniu, nusunkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Taip išplausite dalį krakmolo ir bulvės bus traškesnės.

DARŽOVIŲ BLYNAI

2-3 porcijos

2 stiklinės burokine tarka sutarkuotų bulvių (maždaug 2 vidutinio dydžio bulvės)
1 stiklinė burokine tarka sutarkuotos morkos (maždaug viena vidutinio dydžio morka)
1 stiklinė burokine tarka sutarkuotos cukinijos (maždaug pusė nedidelės cukinijos)
1 mažas svogūnas, labai smulkiai supjaustytas
2 kiaušiniai
5 šaukštai pilno grūdo speltos miltų
druska ir pipirai
aliejus kepimui

Patiekti: graikiškas jogurtas arba grietinė, žalumynai, daiginti grūdai, sėklos ir bet kokie kiti mėgstami priedai

Gaminimas:

1. Sutarkuotas daržoves sumaišome su išplaktais kiaušiniais, įberiame druskos ir pipirų, gerai išmaišome. Suberiame miltus.

2. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Šaukštu dedame tešlą ir išlyginame paviršių, kad blynai iškeptų tolygiai. Kepame ant vidutinio karščio, kad daržovės per daug nesuskrustų ir spėtų iškepti.

3. Iš karto patiekiame, kol blynai dar traškūs – juk tokie patys skaniausi. Valgome kartu su jogurtu ar grietine, šalia įsiberiame daigintų grūdų, sėklų, žalumynų ir kitų priedų.

Skanaus!