Blynų tešlai:

1 stiklinė grikių miltų;
2 stiklinės kvietinių miltų;
3 stiklinės pieno;
150 ml pasukų arba natūralaus jogurto;
3 šaukštai aliejaus;
2 kiaušiniai;
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 stiklinę kambario temperatūros vandens;
20 gr. šviežių mielių (arba 7 gr. džiovintų).

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska. Pieną pašildyti iki 40 C temperatūros. Į išplaktus kiaušinius sutrupinti mieles ir supilti pieną. Viską trumpai išplakti. Miltus persijoti ir sumaišyti dubenyje, tada supilti į pieną. Viską gerai išplakti, kad neliktu gumuliukų, pabaigoje įmaišyti aliejų.
Palikti tešlą pakilti apie 45 min. Tešlą pamaišyti ir supilti pasukas ir vandenį. Leisti dar apie 15 min. pakilti. Keptuvę įkaitinti, patepti aliejumi (aš tai darau suvilgiusi vatos lopinėlį), samčiu pilti tešlą. Apversti kai blynas visas išpukšlos.

Blynai minkštučiai ir purūs. Skanūs ir šalti.

Skanaus :)

Almina

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją