Produktai:
žiupsnelis džiovintų čiobrelių,
700 g bulvių,
1 didelis svogūnas,
100 g kumpio,
100 g rūkyto sūrio,
1 kiaušinis,
2 šaukštai miltų,
4 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas smulkintų žalių krapų ir petražolių,
druskos – pagal skonį.
Kaip gaminti:
1. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sūrį ir kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais. Bulves sutarkuokite burokine tarka, sudėkite į kiaurasamtį ir nuspauskite masę su šaukštu.
2. Sumaišykite bulves miltais, kiaušiniu, svogūnais, kumpiu, sūriu, žalumynais, druska ir pipirais.
3. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, blynus apkepkite po 3–4 min. iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Štai ir iškepti bulviniai blynai su kumpiu.
Skanaus!