Pagrindui reikės:

60 g sviesto
50 g pieninio šokolado (jei norit labai tamsaus biskvito, dėkit juodą)
4 kiaušinių
150 g cukraus
170 g miltų
3 v.š. kakavos
0,5 a.š. kepimo miltelių

Pertepimui reikės:

250 g maskarponės sūrio
200 ml grietinėlės (ne mažiau 35% riebumo)
1 v. š. cukraus
pusė pakelio šaldytų braškių

Gaminimas

Cukrų beriame į dubenį, įmušame kiaušinius ir mikseriu paplakame 3-5 min., kol gerai suputoja, masė padidėja. Sviestą išlydome su šokoladu, leidžiame pravėsti. Supilame į kiaušinių ir cukraus masę. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir kakava. Dalimis suberiame miltus, kaskart gerai išmaišant.

Didelę orkaitės stačiakampę skardą išklojame kepimo popieriumi ir patepame sviestu. Paruoštą masę supilame į skardą ir išlyginame paviršių taip, kad masė būtų paskirstyta tolygiai. Kepame 15-20 min 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Iškeptą biskvitą traukiame iš orkaitės ir greitai, kol karštas ir neatvėso sukam į ritinį: laikydami už kepimo popieriaus kraštų išsikeliame biskvitą ant stalo ir kartu su popieriumi sukame ritinį. Jei paliksite atvėsti, susukti nepavyks, nes viskas sulūš. Jei visgi iškart sukant vietose įtrūks/ sulūš, nesijaudinkit, viską paslėpsit pertepimu ir papuošimu. Paliekam vyniotinį atvėsti.

Kremui suplakite mikseriu maskarponę su cukrumi, po truputį pilkite grietinėlę nuolat plakdami. Pertepti galite paprasčiausiai šaukštu arba pasinaudoti konditeriniu švirkštu.

Grįžtam prie atvėsusio biskvito, jį atsargiai išvyniojame ir nuimame kepimo popierių. Persikeliame biskvitą ant pailgos lėkštės ar pjaustymo lentelės. Šaukštu ant biskvito dedame kremą. Ant kremo į vyniotinio vidų dedame pjaustytas šaldytas braškes. Kremas turi padengti visą biskvitą, nepamirštant kraštų. (Nedidelę kremo dalį galite pasilikti viršaus papuošimui, tuomet turėsite baltai padengtą vyniotinį). Biskvitą susukame ir staigiu judesiu apverčiame, kad vyniotinio kraštai liktų apačioj.

Papuošimui

Kaip minėjau, galite viršų padengti palikta dalimi kremo. Tuomet puoškite tarkuotu šokoladu/ migdolų drožlėm ir braškėm.

Aš naudojau kelias braškes ir šokoladinį glaistą.

Glaistas (išlydžiau 100g juodo šokolado, 50 g sviesto, įpyliau 2 v.š. pieno).

Šokolado suktinukai (ištirpinau šiek tiek šokolado, leidau pravėsti. Šaldiklyje 5 min palaikiau stiklinę pjaustymo lentelę. Išėmus ant jos tepiau šokoladą ir paviršių išlyginau mentele. Šokoladas staigiai sustingsta. Užkišau peilį ir lėtai atskyriau šokoladą nuo lentelės pirštu formuodama suktinukus)

Gražios šventės!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją