Reikės:

800 g grietinės,
150 g cukraus,
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 pakelis (90 g) apelsinų želė,
1 pakelis (90 g) mėlynių želė,
3 šaukšteliai želatinos,
1 šaukštelis kakavos,
300 ml karšto vandens.

Želė supilame į du skirtingus indelius, užpilame ant kiekvienos želė po 150 ml karšto vandens. Išmaišome iki visiško ištirpimo.

Želatiną užpilame 100 ml vandens ir išbrinkiname.

Į grietinę beriame cukrų ir išmaišome, suberiame vanilinį cukrų ir plakame iki purumo. Jeigu mėgstate saldžiau, galite įberti dar cukraus.

Išplakta grietinę padalinkite į dvi lygias dalis. Supilkite išbrinkintą ir karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną. Išplakite gerai. Padalinkite vėl į dvi lygias dalis. Į vieną dalį suberkite kakavą ir gerai išmaišykite, kol susijungs visos dalys. Galite ir pakaitinti vandens vonelėje. Pilame kakavinę masę į stiklinaites ir dedame į šaldytuvą sustingti.

Kai kakavinė dalis sustings, pilkite ant viršaus grietinę su želatina, kurią buvote atidėję. Jei ji labai sutvirtėjo, vėl pašildykite vandens vonelėje, kad truputį suskystėtu. Supilame ant kakavinės dalies ir dedame į šaldytuvą stingti.

Kitą grietinės dalį, kurią pirma padalinome ir nemaišėme su želatina vėl padaliname į dvi dalis. Į vieną dalį supilame ištirpintą ir pradėjusią stingti apelsininę žele, o į kitą – mėlynių žele. Jei reikia,pašildykite vandens vonelėje. Pilame ant balto sluoksnio apelsininį sluoksnį ir sustingdome, tada pilame ant viršaus mėlynių sluoksnį. Dedame į šaldytuvą ir laukiame, kol viskas sustings ir galėsim ragauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)