Produktai

Apkepui:

200 g varškės
250 g maskarponės sūrio
3 kiaušiniai
3 valg. š. rudojo cukraus
2 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. šaukšt. kepimo miltelių
1 stiklinė (200 ml) aguonų
1 žiupsnelis vanilės

Kremui:

200 g grietinės
3 valg. š. rudojo cukraus
1 žiupsnelis vanilės

Gaminimas

Išmaišykite ir išsukite maskarponę su cukrumi ir pertrinta varške. Produktai turi būti kambario temperatūros. Įmuškite kiaušinius ir išsukite, kol gausite vienalytę masę. Suberkite išsijotą krakmolą, kepimo miltelius ir vanilę, suberkite aguonas. Atsargiai trintuvu išsukite masę. Sukrėskite masę į keraminius kepimo indelius ir sudėkite į gilų prikaistuvį.

Į prikaistuvį įpilkite vandens, kad jis apsemtų kepimo indelius iki pusės ir pašaukite į orkaitę, prieš tai įkaitintą iki 160 laipsnių. Kepkite 1,5 valandos. Palikite aušti, neišėmę iš orkaitės. Po to ištraukite, peiliu apveskite kepimo indukų su apkepu kraštus, ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą.

Prieš patiekdami išplakite grietinėlę su cukrumi ir vanile. Kadangi bersite rudąjį cukrų, plakti teks ilgiau, nei jis lėčiau tirpsta, užtat kremo skonis bus karamelinis.

Apkepo viršų galite aptepti mėgstama uogiene ar džemu, pavyzdžiui, šaltalankių, o ant jo uždėkite plaktos grietinėlės. Patiekite su kava.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)