Paruošimas: 20 minučių
Kepimas: 50 minučių
Sudėtingumo lygis: lengva
Porcijos: 6-8
Maistinė vertė:
vienoje porcijoje 464 kilokalorijų

Ingredientai:

6 vištienos krūtinėlės be kaulų ir odos (apie 700 gramų)
pusė supjaustyto vidutinio dydžio svogūno
2 lauro lapeliai
200 mililitrų baltojo vyno
100 gramų sviesto
100 gramų miltų
500 mililitrų pusiau nugriebto pieno
140 gramų juostelėmis pjaustyto rūkyto kumpio
200 gramų jaunų špinatų lapų
225 gramai neapvirtų sausų lazanijos lakštų (apie 20 lakštų)
200 gramų tarkuotos mocarelos
25 gramai smulkiai tarkuoto parmezano

Kaip gaminti:

1. Į vidutinio dydžio prikaistuvį sudėkite vištienos krūtinėles, svogūną, lauro lapelius ir supilkite vyną. Tada įpilkite tiek vandens, kad apsemtų viską (maždaug apie 200 mililitrų). Indą uždėkite ant ugnies ir kaitinkite tol, kol užvirs. Leiskite lengvai virti apie 15 minučių, kol vištiena bus visiškai išvirusi. Perkelkite vištieną ant pjaustymo lentelės, o skystį nusunkite į kitą indą.

2. Ant vidutinės ugnies dideliame nepridegančiame prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Mediniu šaukštu palengva įmaišykite miltus ir kaitinkite apie minutę. Palaipsniui supilkite pieną, nuolat maišydami, kad padažas būtų vientisos konsistencijos. Kai supilsite visą pieną, supilkite nukoštą skystį, kuriame virė vištiena, ir kaitinkite dar 2-3 minutes. Pagal skonį įberkite prieskonių. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

3. Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į prikaistuvį. Sudėkite kumpį ir špinatus, kaitinkite tol, kol suminkštės špinatai. Į didelį trijų litrų talpos lazanijos indą (maždaug 26 x 18 centimetrų) šaukštu sudėkite apie trečdalį vištienos. Ant viršaus išdėliokite trečdalį lazanijos lakštų. Taip sluoksniuokite viską dar du kartus. Viršutinis turi būti lakštų sluoksnis.

Ant viršaus pabarstykite parmezano ir mocarelos sūrių ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Šiame etape lazaniją galima užšaldyti (žiūrėkite žemiau). Kepkite apie 25 minutes arba tol, kol lazanija suminkštės, viršus gražiai apskrus, o vištienos masė gerai įkais.

Kaip užšaldyti:

Laikykitės gaminimo instrukcijos iki tos vietos, kai lazaniją reikia kepti, tada leiskite jai atvėsti ir apdenkite dvigubu folijos sluoksniu. Laikyti šaldiklyje galima iki dviejų mėnesių. Kai norėsite patiekti, išvyniokite užšaldytą lazaniją ir uždenkite maistine plėvele. Per naktį leiskite jai atšilti šaldytuve. Kitą dieną maistinę plėvelę nuimkite, uždenkite folija ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Tada foliją nuimkite ir kepkite dar 10 minučių.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)