300 g džiovintų arba šviežių datulių;
100 g anakardžio riešutų;
1 valg. šaukštas kakavos sviesto;
1 valg. šaukštas kakavos miltelių;
2 valg. šaukštai maltų neskrudintų pistacijų.

Datules pamirkyti vandenyje (5 min.) su šaukšteliu sodos, nusausinti. Riešutus trumpai pakepinti keptuvėje ir susmulkinti su elektrine trintuve. Datules sutrinti el. trintuve iki vientisos masės. Sudėti susmulkintus riešutus. Kakavą išmaišyti su ištirpintu kakavos sviestu ir sumaišyti su datulių/riešutų mase.

Dėti masę į cilindro formeles arba tiesiog rankomis padaryti norimo dydžio saldainius ir atšaldyti. Laikyti mažiausiai 1 val. šaldytuve. Išimti iš formos ir apvolioti maltomis pistacijomis. Ir skanu ir sveika.

Almina
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją