Reikės:

4 kiaušinių
100 g medaus (arba cukraus)
200 ml aliejaus
300 g bulvių tarka tarkuotų morkų
240 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. cinamono
120 g graikiškų smulkintų riešutų

Kremui:

100 g balto šokolado
250 g kreminio sūrio

Paruošimas:

1. Riešutus dedame į storesnį maišelį ir susmulkiname.

2. Miltus sumaišome su cinamonu bei kepimo milteliais.

3. Kiaušinius su medumi (cukrumi) išplakame iki purumo.

4. Į kiaušinių masę supilame aliejų, išmaišome.

5. Supilame riešutus bei miltų ir prieskonių mišinį. Išmaišome.

6. Sudedame tarkuotas morkas,išmaišome.

7. Tešla pilame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo forma. Aš kepiau 26 cm skersmens atsegamoje torto formoje.

8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.

9. Kremui skirtus produktus gerai išsukame ir juo aptepame atvėsusį pyragą.

Skanaus.
Morkų pyragas su riešutais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)