Reikės:
4 kiaušinių
100 g medaus (arba cukraus)
200 ml aliejaus
300 g bulvių tarka tarkuotų morkų
240 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. cinamono
120 g graikiškų smulkintų riešutų
Kremui:
100 g balto šokolado
250 g kreminio sūrio
Paruošimas:
1. Riešutus dedame į storesnį maišelį ir susmulkiname.
2. Miltus sumaišome su cinamonu bei kepimo milteliais.
3. Kiaušinius su medumi (cukrumi) išplakame iki purumo.
4. Į kiaušinių masę supilame aliejų, išmaišome.
5. Supilame riešutus bei miltų ir prieskonių mišinį. Išmaišome.
6. Sudedame tarkuotas morkas,išmaišome.
7. Tešla pilame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo forma. Aš kepiau 26 cm skersmens atsegamoje torto formoje.
8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.
9. Kremui skirtus produktus gerai išsukame ir juo aptepame atvėsusį pyragą.