Ožkos sūris džiugina savo įvairove – jo skonis gali svyruoti nuo stipraus ir aštraus iki labai subtilaus ir švelnaus. Taip pat galima išsirinkti ir norimą sūrio tekstūrą – nuo kreminės iki trapios ar pusiau kietos. Jauną, minkštą ožkų pieno sūrį galima naudoti desertams, o kietąjį netgi tarkuoti ant patiekalo kaip parmezano sūrį. Jį galima įsigyti šviežią ar ožkos sūrio gabaliukus, marinuotus alyvuogių aliejuje.

„Sezoninės virtuvės“ tinklaraščio ir kulinarinių knygų autorė, dviejų vaikų mama ir „RIMI šeimos pietų“ projekto partnerė Renata Ničajienė pataria ožkos sūrį derinti su burokėliais, riešutais, džiovintais vaisiais, alyvuogėmis, moliūgais ar kriaušėmis. Kulinarė dalijasi gardžiu, pietų stalui puikiai tinkančiu burokėlių salotų su graikiniais riešutais ir ožkos sūriu receptu.

Burokėlių salotos su graikiniais riešutais ir ožkos sūriu

2 asmenims
10 min.

Jums reikės:

2 keptų arba virtų burokėlių
50 g graikinių riešutų
150 g minkšto ožkos sūrio
3 šaukštų graikinių riešutų aliejaus
1 šaukšto balzaminio acto
0,5 šaukštelio medaus
pusės apelsino smulkiai nutarkuotos žievelės
1 šaukštelio aguonų
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Pirmiausiai keptuvėje sausai paskrudinkite graikinius riešutus, jie taps dar traškesni ir skanesni. Kol riešutai aušta nulupkite ir apskritimais supjaustykite keptus burokėlius.

Paruoškite padažą: actą sumaišykite su medumi, aliejumi, tarkuota apelsino žievele, druska ir pipirais. Iš minkšto ožkos sūrio pagaminkite nedidelius rutuliukus, kad jie būtų vienodi, sūrį dalinkite šaukšteliu, o kad būtų patogiau dirbti, rankas pasitepkite aliejumi.

Supjaustytus ir gražiai lėkštėje išdėliotus burokėlius apliekite padažus, ant viršaus išdėliokite sūrio rutuliukus, berkite graikinius riešutus, aguonas.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)